Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Π.Φ.Σ.: Δραματικές οι ελλείψεις Φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία


Αποτέλεσμα εικόνας για φυσιοθεραπεία

Συντάκτης: Virus

Την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στις Δημόσιες Δομές Υγείας ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Συγκεκριμένα, αίτημα του Π.Σ.Φ. αποτελεί η κάλυψη των θέσεων σε Νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.ά. καθώς και η απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές των Δημοσίων Δομών.

Ειδικότερα, τις ελλείψεις σε φυσικοθεραπευτές αναδεικνύει ο Π.Σ.Φ, με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για προσλήψεις στην Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κενές θέσεις της εν λόγω ειδικότητας στα Δημόσια Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ανέρχονται σε σε σύνολο 247 οργανικών θέσεων φυσικοθεραπευτών στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής.

Το σκηνικό του ανεπαρκούς αριθμού φυσικοθεραπευτών εντείνεται στις Δημόσιες Δομές αποκατάστασης, ενώ δεν προβλέπεται η παρουσία φυσικοθεραπευτών στα ΤΟ.Μ.Υ..

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες χρηματοδοτούν και επενδύουν στην Φυσικοθεραπεία, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ., Πέτρος Λυμπερίδης «εδώ συζητάμε για τα αυτονόητα, την κάλυψη δηλαδή των κενών οργανικών θέσεων και την πλήρη έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης».

Για «ρατσιστική» αντιμετώπιση σε βάρος των φυσικοθεραπευτών, κάνει λόγο ο κ. Λυμπερίδης, επισημαίνοντας ότι έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε οι Φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν προσφέρουν υπηρεσίες και να απασχολούνται στην χώρα μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, κάτι που αποτελεί και κεντρικό πυλώνα των εξαγγελιών του νέου πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη» τονίζει ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου