Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Σάμου

Συντάκτης: Virus

Μια άδεια ιατρού για οικογενειακούς λόγους ήταν αρκετή για να αναδείξει τα κενά του συστήματος Υγείας. Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει από την Παρασκευή 12 Ιουλίου το νοσοκομείο Σάμου, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου, η οποία εδώ και οκτώ μήνες δουλεύει νυχθημερόν, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ως εκ τούτου, την ιατρική φροντίδα στερούνται οι μικροί ασθενείς που καταφθάνουν στο νοσοκομείο για να νοσηλευθούν ή να χειρουργηθούν στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική. Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι «κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες ενός πληθυσμού 30.000 κατοίκων, 4.000 μεταναστών – προσφύγων και ιδιαίτερα το καλοκαίρι χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Εδώ και μήνες η μοναδική παιδίατρος εφημέρευε κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες, την στιγμή που το Νοσοκομείο έχει κενές τις τρεις οργανικές θέσεις Παιδιάτρων που διαθέτει στον οργανισμό του. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η μία Παιδίατρος που υπηρετεί είναι με μετακίνηση από το ΚΕΦΥΑΠ.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Σάμου, η Παιδιατρική κλινική διαθέτει εννέα κλίνες και η Παιδίατρος προσφέρει υπηρεσίες σε χειρουργεία παίδων και τη μαιευτική κλινική (με υψηλό αριθμό τοκετών).

Παρά το γεγονός ότι και οι εννέα κλίνες ήταν γεμάτες και η συγκεκριμένη ειδικότητα είναι απαραίτητη τόσο στη μαιευτική κλινική όσο και στα χειρουργεία των παιδιών, το νοσοκομείο δεν βρήκε λύση και εξακολουθείνα διακινδυνεύει ανθρώπινες ζωές με την έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Στο μεταξύ η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι επανειλημμένως έχει αναδειχθεί το πρόβλημα χωρίς όμως να έχει επιλυθεί, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου