Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Προτεινόμενη λύση για το θέμα PLAFOND ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789

Αθήνα 24/07/2019

Προτεινόμενη λύση για το θέμα PLAFOND ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ

Προτεινόμενη λύση για το θέμα που προέκυψε με το Plafond Αξονικών και Μαγνητικών Τομογραφιών και τους Συλλόγους Ασθενών . Όταν το Διαγνωστικό Κέντρο συμπληρώσει το Plafond να ενημερώνει τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ μέσω του site που διαθέτει να ενημερώνει τους ασφαλισμένους για τα διαγνωστικά κέντρα που διατίθενται και μπορούν να εκτελέσουν τις ζητούμενες εξετάσεις .

Ο αριθμός των Μαγνητικών Τομογραφιών 400 έως 600 / μηχάνημα που προβλέπει η πρόταση τη ΕΕΑΕ μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και είμεθα βέβαιοι ότι καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού.

Άλλωστε αποτελεί οξύμωρο από τη μία να λέμε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε μηχανήματα Μαγνητικών Τομογράφων (πρώτη στην Ευρώπη) και από την άλλη να διατεινόμεθα ότι δεν μας φτάνουν οι Μαγνητικές Τομογραφίες για τις ανάγκες του πληθυσμού

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

6 σχόλια:

  1. Η λύση που βρήκατε, να ενημερώνεται ο ΕΟΠΥΥ για τα συμπληρωμένα διαγνωστικά και μέσω του site να ενημερώνεται ο ασθενής, δεν είναι σωστή. Θα προκύψουν πολλά ευτράπελα. Κατ'αρχάς πως θα ελέγχει ο ΕΟΠΥΥ αν είναι συμπληρωμένο το διαγνωστικό. Μήπως όπως με τους κλινικούς συμβεβλημένους γιατρούς των 200 επισκέψεων ;;; Μήπως μέσω της φορολογικής αρχής,για να υπολογίσουν τι αριθμός εξετάσεων έγινε με τον ΕΟΠΥΥ και τι με χρέωση του ασθενούς;; Δεν έχει γίνει σαφές ο αριθμός 400 εως 600 ανά μηχάνηνα είναι για το σύνολο των εξετάσεων ανά μηχάνημα (ιδιωτικές και ΕΟΠΥΥ) ή μόνο για τον ΕΟΠΥΥ;;
    Αφού παραπέμπετε τους ασθενείς στο site του ΕΟΠΥΥ, για να ψάχνει που έχει διαθέσιμες θέσεις,είτε μόνος του ο ασθενής είτε μέσω ΚΕΠ, σωστό θα ήταν να κλείνεται εκεί απεθείας το ραντεβού που αφορά τον ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή και τα 400 εως 600 ραντεβού να τα κλείνει ο κάθε ασθενής ηλεκτρονικά μέσω ΕΟΠΥΥ. Είτε χειριζόμενος μόνος τον υπολογιστή,είτε με τη βοήθεια του ΚΕΠ. Και ας μάθουμε αυτό το plafond είναι μόνο για τις εξετάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ η και για τις ιδιωτικές συνολικά; Γιατί το μάθημα με τους κλινικούς γιατρούς και τις 200 επισκέψεις το εμπεδώσαμε πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη στις εξετασεις του πλαφον δεν θα εχει clowback ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΟΠΟΥ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΙΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αν έχουν πιάσει το πλαφόν θα πρέπει να φαίνεται στην εφαρμογή. Ετσι όπως φαίνονται οι θέσεις για τα θέατρα. Θα κλείνει ο ασθενείς στη περιοχή του από τις κενές θέσεις που θα βλέπει για την εξέταση και την ημερομηνία που θα θέλει. Και ακόμα και αυτό θα μπορούσε να χειραγωγηθεί. Γι'αυτό θα πρέπει να προσέρχεται ο ασθενής για την εξέταση με το κινητό του ή του συνοδού του που το έχει καταχωρήσει στην εφαρμογή .Μόλις γίνει η εξέταση η γραμματεία του εξεταστικού κέντρου να στέλνει από το κινητό του ασθενούς μήνυμα στον ΕΟΠΥΥ οτι η εξέταση εξετελέσθει. Ετσι θα γλυτώσουμε από τα πλαστά παραπεμπτικά και αυτά τα εν αγνοία των ασθενών. θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ ΄μόνο αυτά που αντιστοιχούν στο ΑΜΚΑ και στο τηλέφωνο του ασθενούς που έστειλε το μήνυμα και έκανε την εξέταση.

      Διαγραφή
  4. Άσε βάλει πλαφόν σε κάθε ασφαλισμένο να τελειώνουμε δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα ΕΛΕΟΣ πια δεν μπορούμε να αφήνουμε τους εργαζόμενους απλήρωτους κε Κικίλια ούτε τονμαγνητη δίχως ήλιον ....ακριβυνε από 10.5 πήγε 14.5 φτάνει πια ο νεποτισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά πιο παλαβή πρόταση δεν υπάρχει. Τι πλαφόν ανά ασφαλισμένο να βάλει ο ΕΟΠΥΥ ;; Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να κάνει τις εξετάσεις που πρέπει αν είναι ασθενής.Και μπορεί να χρειάζονται 2 η 4 ή 14 . Αυτός που είναι καλά και δεν χρειάζεται καμία, δεν θα κάνει καμία. Το θέμα είναι να γίνονται αυτές οι εξετάσεις που πρέπει σε αυτούς που πρέπει. Αυτό πρέπει να προσέξει ο ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή