Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Προς αλλαγή το πλαφόν για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Όλες οι πληροφορίες και η εντολή Κικίλια

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τροποποιηθεί η απόφαση για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις που εφαρμόστηκε από την 1η Ιουλίου ανά μηχανήματα και έχει αρχίσει να προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους, αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ένα πλαφόν το οποίο μπλοκάρει ήδη από τις πρώτες ημέρες του μήνα στα περισσότερα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Μπλόκαραν οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ από το νέο πλαφόν ανά μηχάνημα! Με μετρητά οι ασθενείς»

Εντολή για αλλαγές άμεσα

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας όταν επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον ΕΟΠΥΥ ήταν ήδη ενημερωμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι για να εντοπίσουν ένα διαγνωστικό κέντρο που να έχει ελεύθερα ραντεβού για εξετάσεις.

Άλλωστε και η Ομοσπονδία των Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας είχε ήδη διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με ανοικτή επιστολή της, όπως και η Ομοσπονδία Ασθενών με Καρκίνο.
Έτσι όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή να τροποποιηθεί άμεσα η απόφαση ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια όπως φαίνεται να περιορίσει τις δαπάνες για απεικονιστικές εξετάσεις κυρίως, έχει θέσει από τον Ιούλιο πλαφόν ανά μηχάνημα, γεγονός που προκάλεσε νέες δυσκολίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Και αυτό διότι σε περίπτωση που βρίσκονται σε ανάγκη και πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα μία εξέταση, τότε αναγκάζονται αν δε βρίσκουν ελεύθερο ραντεβού να πληρώνουν από την τσέπη τους. Διαφορετικά θα πρέπει να τρέχουν από διαγνωστικό κέντρο σε διαγνωστικό κέντρο για να βρουν ελεύθερο μηχάνημα.

Ήδη πολλοί ασθενείς που βρίσκονταν σε ανάγκη πλήρωσαν από την τσέπη τους τις εξετάσεις, γι αυτό και έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και στο υπουργείο Υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή 600 Μαγνητικές τον μήνα ή 600/24=25 μαγνητικές ημερησίως ή με δύο οκτάωρες βάρδιες (15 ώρες εργασία) 25/15= 1,7 εξετάσεις την ώρα θεωρείται ότι βγαίνουν "φυσιολογικά" από ένα μηχάνημα ώστε να συμπληρώνει το πλαφόν στις 15 πρώτες μέρες; Βάλε τις καθυστερήσεις από την συντήρηση ή βλάβες του μηχανήματος, τους κλειστοφοβικούς, τις επαναλήψεις, τις καθυστερήσεις από φαρμακευτικές αντιδράσεις, καθυστερήσεις στις αφίξεις των εξεταζομένων, τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και έχεις σαφή εικόνα. Καλό είναι να προσέξει ο Κος υπουργός στο θέμα αυτό. Ας ληφθεί υπόψη ο συνηθισμένος ημερήσιος αριθμός εξετάσεων και όχι οι ακρότητες. Εξ αλλου είπαμε ότι η χώρα μας διαθέται από τους μεγαλυτέρους αριθμούς μαγνητικών τομογράφων ανά μονάδα πληθυσμού άρα δεν υπάρχει έλλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή