Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Πατούλης: Στο επίκεντρο η προαγωγή υγείας του πληθυσμού



Στη δυναμική της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων ,των ευθυνών και των πόρων προς όφελος του ασθενή και της Δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 10ο Pharma & Health Conference.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων, τη μεγάλη σημασία της Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του πληθυσμού και την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα που θα καλύπτουν όλες τους πολίτες.

«Η Αττική σκοπεύουμε να παίξει κυρίαρχο ρόλο και στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε περιφέρεια πρότυπο στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε με επιτυχία από το 2004, με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων .Θα επιχειρήσουμε την αποκατάσταση των ανεπαρκειών του κρατικού μηχανισμού, θέτοντας την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο και γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα καθημερινό στοίχημα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ανακοινώσει και την δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, καθώς έχουμε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής μας ,τις περιοχές του Λεκανοπεδίου που πλήττονται από την έλλειψη υποδομών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού», τόνισε ο Πατούλης.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. ,αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της επαγρύπνησης των μηχανισμών της πολιτείας καθώς και στην καθημερινή ενημέρωση του πολίτη για την αποτροπή επιδημιών που στις σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζονται επιτυχώς, με τη στοχευμένη και αποτελεσματική Ενημέρωση Υγείας .

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου