Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Σύγχρονα μηχανήματα για πέταμα στα υπόγεια! Η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

HR 

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι διάφοροι αρμόδιοι και… αναρμόδιοι του ΕΣΥ. φροντίζουν να προμηθεύονται νέα διαγνωστικά μηχανήματα, αλλά στο τέλος δεν τα αξιοποιούν. Κάπως έτσι αυτά σαπίζουν στα υπόγεια των νοσοκομείων και των δημοσίων μονάδων, χωρίς φυσικά να μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των ασθενών.

Το φαινόμενο αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια και φαίνεται πως συνεχίζεται κανονικά.

Όπως καταγγέλλει ο Διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης Μιχαήλ Χατζηγιάννης, σύγχρονος μαστογράφος έχει εγκαταλειφθεί σε αποθηκευτικό χώρο του Κέντρου Υγείας από τον Οκτώβριο του 2016και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης αλλά και ο ίδιος ο Διευθυντής έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), αλλά όπως φαίνεται … φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο κ.Χατζηγιάννης: «Ο μαστογράφος βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση στο ΚΥ Μυτιλήνης από τον Οκτώβριο του 2016. Η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, θεώρησε υπερβολή 2 Δημόσιους μαστογράφους σε νησί των 100.000 ψυχών».

Δ.ΕΥΘ.

3 σχόλια:

  1. χοχο παντου ετσι ειναι,σε μας υπερηχοι -τοτε που ηταν ικα-δεν βγαινανε για να πηγαινουν στον ιδιωτη γιατρο του υποκατ.που ειχε στο ιατρειο του.χοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήταν πολύ χρήσιμη μια ΕΔΕ που να διαταχθεί από τον Υπουργό Υγείας (όχι τη ΔΥΠΕάρχη βέβαια...) για να διερευνηθεί σε βάθος το τι συμβαίνει με τα πανάκριβα μηχανήματα που κάνουν παρέα δίπλα σε σφουγγαρίστρες ή είναι στα κιβώτιά τους στους διαδρόμους γιατί δεν υπάρχει μέρος να τα βάλουν. Ισως να ενδιαφέρει και η σπατάλη έμψυχου δυναμικού σε ένα Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας (το πρώτο πανελλαδικά τέως ΙΚΑ που τόλμησε κάτι τέτοιο χωρίς κυβερνητικές φιέστες και κορδέλες) που δεν διαθέτει όμως ούτε ένα δικό του Γενικό Γιατρό ή Παθολόγο!
    Μιχάλης Χατζηγιάννης, Πνευμονολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ - τέως Υπεύθυνος για την Επιστημονική Λειτουργία του Κ.Υ. Μυτιλήνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή