Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ο Κικίλιας στέλνει ειδική ομάδα εργασίας στα νοσοκομεία της χώρας



Ειδική ομάδα εργασίας συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η οποία ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα (29/07/2019), επισκέψεις σε νοσοκομεία της χώρας.

της Διονυσίας Προκόπη - Onmed.gr

Αντικείμενο των επισκέψεων είναι να εντοπιστούν δυσλειτουργίες και φαινόμενα κακοδιαχείρισης, τα οποία έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επικεφαλής αυτής της ομάδας έχει τεθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος. Ο κ. Κωτσιόπουλος έχει εξειδικευμένη εμπειρία στη διαχείριση νοσοκομειακών μονάδων, καθώς ο ίδιος έχει θητεύσει ως αναπληρωτής διοικητής του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας από το 2011 έως και το 2014, καθώς και ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (DRGs).

Η απόφαση αυτή του υπουργού Υγείας έρχεται μετά από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν οι οικονομικές ανάγκες των ΥΠΕ, καθώς και οι ελλείψεις σε προσωπικό στις μονάδες υγείας.

Η σειρά επισκέψεων της ειδικής ομάδας εργασίας θα δώσει πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει και ένα το πρώτο στοιχείο για την αξιολόγηση των διοικητών ενόψει αλλαγών στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας.

Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου