Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Παραιτήθηκε ο στενός συνεργάτης Πολάκη από το ΓΝ Θήρας

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Η τοποθέτηση του στην ΑΕΜΥ και το ΓΝ Θήρας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την τότε αντιπολίτευση. Το όνομα του αναφέρθηκε και σήμερα κατά την εξέταση των νέων επικεφαλής των ΥΠΕ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Την ίδια στιγμή, ο στενός συνεργάτης του Π. Πολάκη, Μπ. Πανοτόπουλος έστελνε την παραίτηση του στον Υφυπουργό Υγείας και στα ΜΜΕ.

Ο Μπάμπης Πανοτόπουλος βρέθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και του Εντεταλμένου Συμβούλου του Γ.Ν. Θήρας μετά τη θητεία του στο πλευρό του Π. Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας. Η τοποθέτηση του, όμως, συνοδεύτηκε από αυστηρή κριτική από την αντιπολίτευση και ιδίως από το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας. Αφενός, επιλέχθηκε για τη θέση ένας στενός συνεργάτης του πρώην Αναπληρωτή Υγείας, αφετέρου, ο κ. Πανοτόπουλος φαινόταν ακατάλληλος για τη θέση, δεδομένης της εργασιακής του εμπειρίας, που δεν είχε σχέση με τον τομέα. Ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του κ. Πολάκη ήταν τεχνολόγος, μηχανολόγος-μηχανικών.


Το θέμα επανέφερε σήμερα ο ίδιος ο κ. Πολάκης, παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση του διορισμού των 7 νέων Διοικητών των ΥΠΕ, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Σε μια προσπάθεια να ασκήσει κριτική για τις επιλογές της νέας ηγεσίας της Αριστοτέλους, ιδίως την επιλογή του Π. Στάθη, πρώην Αστυνομικού, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός έσπευσε να υπενθυμίσει τις αντιδράσεις της ΝΔ στην τοποθέτηση Πανοτόπουλου επειδή δεν ήταν σχετικός με το χώρο των νοσοκομείων, παρότι ήταν στο πλευρό του «για 1,5 έτος και είχε ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το ΕΣΥ του Β. Αιγαίου».

Η παραίτηση

«Αυτή είναι η τελευταία επικοινωνία μου μαζί σας από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και Εντεταλμένου Συμβούλου του Γ.Ν. Θήρας». Με αυτή τη φράση ανοίγει την επιστολή παραίτησης του ο κ. Πανοτόπουλος. Μαζί του παραιτείται και το μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. Κ. Παγκαλίδη.

Ο κ. Πανοτόπουλος κάνει λόγο για «αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών [που] θέτουν σε ομηρία το προσωπικό του νοσοκομείου και καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή έως αδύνατη την άσκηση των καθηκόντων» τους. «Πιστεύω πως η επιτάχυνση της αντικατάστασής μας με άτομα που θα χαίρουν της εμπιστοσύνης της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θα δράσει καταλυτικά και θετικά στη λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας», συμπληρώνει. Αναγνωρίζει κακώς κείμενα στη λειτουργία του νοσοκομείου την προηγούμενη περίοδο, αρκετά από τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση τους.


Ο κ. Πανοτόπουλος ευχαριστεί το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας καθώς και την πρώην Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, Όλγας Ιορδανίδου, επίσης πρόσωπο του στενού κύκλου του κ. Πολάκη. Κλείνει, δε, την επιστολή με την ανακοίνωση μιας συνεργασίας με καρδιολόγο και παιδίατρο, αλλά και την έναρξη εκπαίδευσης του προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που εκκρεμούσε.


«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. εγκρίθηκε η συνεργασία με ΑΠΥ ενός Καρδιολόγου πλήρους απασχόλησης για ένα έτος και της Παιδιάτρου κας Αγγελάκη Μαρίας για 8 εφημερίες το μήνα, πιλοτικά για 2 μήνες. Επίσης, στις 16 – 18 του τρέχοντος μήνα, κατόπιν της ήδη ολοκληρωμένης προετοιμασίας των τεχνικών εγκαταστάσεων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η εγκαταστάτρια εταιρεία των μηχανημάτων θα βρίσκεται στο νοσοκομείο για την εκπαίδευση του προσωπικού στη λειτουργία τους. Ουσιαστικά λοιπόν ξεκινά η λειτουργία της Μονάδας, για την οποία είχαμε δεσμευτεί τους προηγούμενους μήνες».

1 σχόλιο:

  1. Με την κυρία Ευσταθία Πανοτοπούλου σύζυγο Αλέκου Φλαμπουράρη μέλος ΔΣ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ νυν ΕΟΔΥ υπάρχει σχέση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή