Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Μητσοτάκης για υπόθεση Novartis: Να διερευνηθεί πώς στήθηκε πολιτική σκευωρία

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Tην πεποίθηση του ότι η υπόθεση Novartis ότι ήταν ένα πραγματικό σκάνδαλο ως προς τον χρηματισμό γιατρών και του Συστήματος Υγείας πάνω στο οποίο στήθηκε μια πολιτική σκευωρία, διατύπωσε κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι πλέον την έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα προς διερεύνηση για το πως στήθηκε αυτή η σκευωρία που αφορούν την Δικαιοσύνη και ενδεχομένως την Βουλή, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.


«Ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη δεν διερευνώ εγώ, δεν είναι δική μου δουλειά. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε η Εκτελεστική Εξουσία δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη» σημείωσε με νόημα.

Με την πρόθεση να διασαφηνιστεί ο ρόλος της Βουλής στην υπόθεση, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι δικαιοδοσία της Βουλής είναι η παρέμβαση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιότητά της ως υπεύθυνης να διερευνήσει ζητήματα που αφορούν είτε την άρση ασυλίας είτε ζητήματα περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο είναι πρόθεσή του τροποποιηθεί.

2 σχόλια:

  1. Εννοείτε ! Οι πολιτικοί είστε......πεντακαθαροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς η αυτόματη διόρθωση του κινητού μου έκανε το...... εννοείται ......εννοειτε !
    9.44

    ΑπάντησηΔιαγραφή