Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

Ξανά σε 24ωρη λειτουργία το κέντρο υγείας Μεγάρων

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής

Τέθηκε σήμερα ξανά σε εφαρμογή η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας. Η πλήρης λειτουργία του είχε σταματήσει τον περασμένο Ιούνιο, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Πλέον, το κέντρο θα εφημερεύει τις ημέρες του μήνα που δεν εφημερεύει το οικείο Θριάσιο νοσοκομείο της Ελευσίνας.

Ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο Υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης επισκέφθηκαν σήμερα το κέντρο και πραγματοποίησαν σύσκεψη με το προσωπικό του, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, ο Δήμαρχος Μεγάρων και τοπικοί φορείς.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα Μέγαρα είναι μια σημαντική περιοχή με πολύ κόσμο, που θέλουμε να στηρίξουμε και γι’ αυτό επαναλειτουργούμε ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας στην περιοχή. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας, και ειδικά επί 24ώρου βάσεως, καλύπτοντας το Θριάσιο νοσοκομείο τις ημέρες που δεν εφημερεύει, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.


Γι’ αυτό υπάρχει στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί που ασκούν το λειτούργημά τους, θα μπορούν να το κάνουν απρόσκοπτα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω, ώστε να παρέχει υπηρεσίας υγείας σε όλους τους πολίτες».

Ο κ. Κοντοζαμάνης από την πλευρά του δήλωσε: «Η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Υπουργείο Υγείας, ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το μίνιμουμ των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας που πρέπει να έχει και βεβαίως ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου