Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Εκτός εντατικής 50 διασωληνωμένοι ασθενείς

Υπάρχουν 80 έως 100 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν, λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

IATRONET

Με σοβαρές ελλείψεις, καλούνται τα δημόσια νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν το εντεινόμενο κύμα της γρίπης.

Όπως καταγγέλλεται από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υπάρχουν και ασθενείς με συμπτώματα γρίπης διασωληνωμένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών και παθολογικών κλινικών.

Για τους ασθενείς αυτούς, δεν υπάρχει αποτέλεσμα στην προσπάθεια να βρεθεί κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως, πέραν των εξαγγελιών, καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής στα δημόσια νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης.

Η ταλαιπωρία στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) συνεχίζεται για τους ασθενείς και τα μεγάλα νοσοκομεία αναπτύσσουν ράντζα.

Το σοβαρότερο όλων είναι οι λίστες αναμονής για ΜΕΘ. Το Σαββατοκύριακο, η λίστα αναμονής ήταν 50 ασθενείς.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, δεν επαρκούν τα 224 κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και, στην περίπτωση που υπάρξει έξαρση της γρίπης, η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ.

Υπάρχουν 80 έως 100 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν, λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (ο αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, διότι κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται).

Προσλήψεις

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στη πρόσληψη 1.000 επικουρικών νοσηλευτών και γιατρών, για να λειτουργήσουν άμεσα τα εν λόγω κρεβάτια.

Τον καλεί, επίσης, να μην ασχολείται με σχέδια ιδιωτικοποίησης: "Οι εξαγγελίες για την ανάθεση της διοικητικής υποστήριξης των νοσοκομείων στους ιδιώτες, αδειάζουν τα νοσοκομεία από διοικητικό προσωπικό", επισημαίνει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί πως, με την κινητικότητα που είναι σε εξέλιξη, δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι είναι σε διαδικασία μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Δημ.Κ.

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ 1-2 ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ 1-2 ΕΙΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ
    ΚΑΙ 1 ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 1-2 νοσηλευτων ΔΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι συμφωνώ καθυστερημένο 11.14 , αρκεί να ...... νοσηλευτεις εσύ εκεί !!!

      Διαγραφή