Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η κατάργηση της διάταξης Πολάκη που αφαιρεί την άδεια στους γιατρούς πριν ακόμη καταδικαστούν!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και όχι αυτό της δημόσιας υγείας που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, αναμένεται να περιλαμβάνει την κατάργηση της διάταξης του τέως αναπληρωτή υπουργού Π.Πολάκη βάση της οποίας αφαιρείται η άδεια στους γιατρούς μετά από δίωξη, έστω κι αν τα δικαστήρια δεν έχουν ακόμη αποφανθεί, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγες του HealthReport.gr.

Η διάταξη Πολάκη είχε ξεσηκώσει τον ιατρικό κόσμο καθώς επί της ουσίας καταργεί το τεκμήριο αθωότητας για τους γιατρούς.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι η διάταξη δεν αφορούσε στα φακελάκια, που θα περιείχε μία ορθή επιχειρηματολογία.

Πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι είχαν ζητήσει την ακύρωση της διάταξης που προβλέπει την αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος στους γιατρούς που θα ασκηθεί δίωξη πριν ακόμη καταδικαστούν, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έτσι οι εκπρόσωποι των γιατρών είχαν θέσει εκ νέου το ζήτημα στον Βασίλη Κικίλια αυτή τη φορά, ζητώντας να αρθεί άμεσα η απόφαση καθώς υπάρχουν ήδη υποθέσεις που εκκρεμούν. Διαβάστε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις του Βασίλη Κικίλια: «Προς κατάργηση η διάταξη Πολάκη για την αφαίρεση άδειας στους γιατρούς μετά από δίωξη πριν ακόμη καταδικαστούν!»

Ο υπουργός Υγείας είχε διαβεβαιώσει τους γιατρούς ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση της διάταξης, κάτι που αναμένεται να κάνει με ρύθμιση που θα περιλαμβάνει το επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι άμεσα βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγείας ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιοποιηθεί το νέο νομοσχέδιο Κικίλια που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την αξιολόγηση των νοσοκομείων αλλά και άλλες επείγουσες τροπολογίες και αλλαγές.

7 σχόλια:

  1. Να εφαρμοστεί το ΠΔ 69/2016 για όλους τους Ιατρούς του ΕΣΥ. Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία εκτός δημοσίου για όλους τους ιατρούς που εντάχθηκαν και υπηρετούν στο ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ειναι κριμα να καταργηθει η διαταξη .Ειναι ορθο να απεχει ο γιατρος απο την ασκηση επαγγελματος μεχρι να τελεσιδικησει η υποθεση διωξης του .Κατοπιν μπορει να διεκδικησει ο,τι στερηθηκε και να στραφει νομικα κατα των υπευθυνων ,διεκδικωντας αποζημιωσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως θα ζει αρχιηλιθιε 10.40 ως τότε? Θα τον.....πληρώνεις εσύ?

      Διαγραφή
    2. Και σε ποια άλλη κατηγορία εργαζομένων ισχύει αυτό χαφιεδακο 10.40 π.μ ;

      Διαγραφή
    3. Εν τω μεταξύ βέβαια καθυστερημένο, θα μπορει και να......εκδίδεται για να βιοποριστει,έτσι δεν είναι ;

      Διαγραφή
    4. Αφού είναι αθώοι μέχρι να καταδικαστούν γιατί να απέχουν κομπλεξικε καρμυρη 10.40; Για το τεκμήριο της αθωότητας έχεις ακουστα ;

      Διαγραφή
    5. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΤΙ ΛΕΣ ΚΡΕΤΤΙΝΕ 10.40 ΠΜ ?

      Διαγραφή