Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Υπουργείο Υγείας: Υπό την ομπρέλα του όλες οι υπηρεσίες υγείας των Δήμων!


Κάτω από την «ομπρέλα» του υπουργείου Υγείας θα λειτουργούν σύντομα όλες οι υπηρεσίες υγείας των Δήμων. Με το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλάζει ριζικά ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών υγείας που υπάρχουν σε δήµους και περιφέρειες.

Πλέον τον συντονισμό αυτό αναλαµβάνει το υπουργείο Υγείας, ώστε να ακολουθείται ένα ενιαίο πρόγραµµα πρόληψης για θέματα δημόσιας υγείας.

Μέχρι σήμερα, άλλωστε, όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργούσαν αυτοβούλως, χωρίς καµία καθοδήγηση. Η ένταξή τους υπό την «ομπρέλα» του υπουργείου Υγείας θα είναι υποχρεωτική. Τι θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο διαβάστε ΕΔΩ: «Κικίλιας: Οι τρεις μεγάλες αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο για τη δημόσια Υγεία αρχές Ιανουαρίου!»

Στόχος δεν είναι η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών υγείας της χώρας, διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας, αλλά να γίνονται ενιαία προγράμματα πρόληψης που θα έχουν αποτελεσματικότητα.

Εξάλλου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες για τις οποίες προφανώς θα πρέπει να συνεργασθούν και οι τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα για τις γυναίκες με βάση τον σχεδιασμό, που βρίσκονται στην ηλικία των 30 ετών, θα προβλέπεται δωρεάν μαστογραφία. Για τους άνδρες στα 50 τους έτη ή όποια άλλη ηλικία προσδιορίσει η αρμόδια Εθνική Αρχή, θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις προστάτη ενώ προληπτικός έλεγχος θα προβλέπεται και για τα παιδιά με βάση και την κληρονομικότητά τους.

2 σχόλια:

  1. Προτείνω να κάνουν ιατρεία και οι Περιφέρειες , τα Υπουργεία, οι Γενικές Διευθύνσεις ,οι συνοικίες ,τα πολυκαταστήματα , γιατί όχι και τα......περίπτερα ! Α ρε ψωροκωσταινα......αντί να μαζέψουν κάνα σκουπίδι, να δημιουργήσουν πάρκινγκ, να στειρώσουν κανα αδέσποτο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞανθοΚικιλιας: όπως ξέρετε εμείς οι φιλελεύθεροι είμαστε ......κατά του Κράτους! Σύντομα και οι..... καμπινεδες σας θα υπαχθούν στο ΥΠΥΓ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή