Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

«Εμφύλιος» στο Ν. «Αγιος Ανδρέας» για την έλλειψη θέρμανσης

Συντάκτης: Virus

Πυρά φαίνεται πως ανταλλάσουν διοίκηση και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα σχετικά με την έλλειψη θέρμανσης.

Πόλεμο φαίνεται ότι άνοιξε ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου με τους εργαζόμενους, τα τελευταία 24ωρα.

Ο διοικητής διέψευσε ανακοίνωση του σωματείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο επικαλέστηκε διαμαρτυρίες Ασθενών, Συνοδών αλλά και Εργαζομένων για την θέρμανση στο Νοσοκομείο.


Κάνοντας λόγο για ασύστολη ψευδολογία σε βάρος του Νοσοκομείου, ο διοικητής αναφέρθηκε σε αοριστίες περί ανύπαρκτης θέρμανσης χωρίς να διασαφηνίζονται οι χώροι.

Οι εργαζόμενοι σε σημερινή τους ανακοίνωσή αποσαφηνίζουν ότι δεν υπάρχει επαρκής θέρμανση στα τμήμα της Χημειοθεραπεία, στο Αιματολογικό και την Πυρηνική και «άλλοι χώροι του διωρόφου κτιρίου, το τελευταίο 10ήμερο λόγω βλάβης που θα επιδιορθωθεί σήμερα και μάλιστα μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν προφανώς λόγω του θορύβου που προκλήθηκε».

Το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται στο ισόγειο του 7ορόφου κτιρίου, αλλά και το ισόγειο του Ταχύρρυθμου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι «το 7όροφο κτίριο, που πιθανά λόγω δαπάνης, δεν είχε θέρμανση την νύχτα και που τις τελευταίες ημέρες με πρωτοβουλίες των Εργαζόμενων της τεχνικής υπηρεσίες παρατάθηκε μέχρι την 01:15, αφήνοντας ακάλυπτο όλο το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την 06:00 πρωινή”.

Συγκεκριμένα, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «το ταχύρρυθμο, εκεί αν είσαι τυχερός και έχεις air condition, έχεις την αναγκαία συμπληρωματική θέρμανση, ανεβάζοντας έτσι το κόστος στο κατακόρυφο. Αν όχι, όπως ο 3ος όροφος και ειδικά το τμήμα του οικογενειακού προγραμματισμού που δεν λειτουργεί ούτε το καλοριφέρ ούτε το air condition αδυνατείς ακόμη και να εξετάσεις τον ασθενή».

Σύμφωνα με τους ίδιους εργαζόμενους, με σώματα καλοριφέρ που έφεραν από το σπίτι τους ζεσταίνονται οι εργαζόμενοι στο Γραφείο της Νοσηλευτικής, στις ειδικότητες, στο ρευματολογικό και στο αρχείο. Μάλιστα, αποδίδουν στο διοικητή απόπειρα συγκάλυψης των αρρυθμιών του νοσοκομείου.

Πηγή: patrastimes.gr, dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου