Θύμα δυσθρεψίας ο 1 στους 4 νοσηλευομένους του ΕΣΥ
Οι λόγοι είναι ποικίλοι· η αδυναμία πρόσβασης σε υγιεινά τρόφιμα, η μειωμένη όρεξη ή η αδυναμία σίτισης λόγω νόσου ή επέμβασης. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνεται και από τα μειωμένα διαθέσιμα κονδύλια των νοσοκομείων. Ωστόσο και η ίδια η δυσθρεψία είναι κοστοβόρα για τα εθνικά συστήματα υγείας, αγγίζοντας τα 100 δισ. ευρώ ετησίως στην Ε.Ε.
Οι επιπτώσεις της στην πορεία του ασθενούς είναι πολλές, όπως τονίζει και η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Αναστασία Αναστασιάδου. Η ανάρρωση καθυστερεί και η νοσηλεία παρατείνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο έκθεσης σε λοιμώξεις. ΕΝΕΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου