Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Και γενική ανατιμολόγηση


Κινητικότητα στο πεδίο της τιμολόγησης φαρμάκων στην εκπνοή του Οκτωβρίου. Εκτός απο την ανάρτηση του Δελτίου Τιμών Νέων Φαρμάκων (εδώ), ο ΕΟΦ προχωράει τη διαδικασία της δεύτερης ανατιμολόγησης καλώντας τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Η αρχή είχε γίνει στις 11 Οκτωβρίου με την έναρξη της διαδικασία υποβολλης παρατηρήσεων για την προσθηκη ή διαγραφή προϊόντων (εδώ).

Το Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων του ΕΟΦ καλεί τους ΚΑΚ να υποβάλουν από σήμερα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη τη συναλλαγματική ισοτιμία και τα δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 03-10-2016.

Τα στοιχεία θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, ενώ οι ΚΑΚ που δεν έχουν παραλάβει ακόμη τους κωδικούς πρόσβασης καλούνται να προσέλθουν άμεσα στον Οργανισμό για την παραλαβή τους.Η διαδικασία υποβολλής των στοιχείων για την ανατιμολόγηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 07 Νοεμβρίου, έως τα μεσάνυχτα.

Τα στοιχεία που ζητάει ο ΕΟΦ είναι:

α) Ημερομηνία λήξης περιόδου προστασίας δεδομένων (data protection period)
β) Ο Αριθμός των Ημερησίων Δόσεων (ΑΗΔ) (ανά συσκευασία) για τους κωδικούς εκείνους για τους οποίους μπορεί να υπολογιστεί σε ακέραιο αριθμό
γ) Η εισαγωγή των τιμών θα πρέπει να γίνει σε ΕΥΡΩ μετά από τη χρήση συναλλαγματικής ισοτιμίας της 3ης Οκτωβρίου 2016
δ) Θα πρέπει να δηλωθούν στο σχετικό πεδίο τα προϊόντα τα οποία είναι αποκλειστικά για εξαγωγή και δεν κυκλοφορούν και δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά

Μάλιστα, ο ΕΟΦ διευκρινίζει και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την Ανατιμολόγηση:
1. Ανάρτηση του καταλόγου των προς Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων για τυχόν παραλείψεις και διορθώσεις (προσθήκες και διαγραφές κωδικών).
2. Ο τελικός κατάλογος των προς Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων όπως αυτός διαμορφώνεται μετά την αξιολόγηση των παρατηρήσεων από τους ΚΑΚ, συμπεριλαμβάνεται στην εφαρμογή των φύλλων έρευνας.
3. Ανάρτηση του καταλόγου με τις προτεινόμενες τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων προς διαβούλευση με τους ΚΑΚ.
4. Ο Τελικός κατάλογος με τις τελικές προτεινόμενες τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων μετά την αξιολόγηση των παρατηρήσεων από τους ΚΑΚ, αναρτάται και διαβιβάζεται προς το Υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου