Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ποιες είναι οι χώρες που γεννούν τους καλύτερους γιατρούς



Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 7 χώρες που παράγει τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα.


Έρευνα που διεξήχθη σε ιατρική σχολή του εξωτερικού κατέληξε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 7 χώρες που παράγει τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, ‘’είστε τυχεροί αν ζείτε σε μία από αυτές τις χώρες, καθώς οι γιατροί αναγνωρίζουν πλήρως την ευθύνη που έχουν στα χέρια τους για τη ζωή σας’’. Η έρευνα στηρίχθηκε σε ιστορικά δεδομένα, είτε σε γιατρούς που έγιναν διάσημοι από τις ανακαλύψεις τους είτε σε γιατρούς που κατάφεραν να εξελίξουν σε μεγάλο βαθμό κάποιο φάρμακο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την κατάταξη και ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή, η λίστα των χωρών διαμορφώνεται ως εξής:

7. Ελλάδα. Η λίστα αυτή σίγουρα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την Ελλάδα, επειδή η Αρχαία Ελλάδα έχει θέσει τα θεμέλια των σύγχρονων πολιτισμών και είναι η γενέτειρα ενός από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της ιατρικής. Φυσικά, μιλάμε για τον Ιπποκράτη ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο «Πατέρας της Δυτικής Ιατρικής». Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του είναι η δημιουργία της ιατρικής ως επαγγελματική πειθαρχία.

6. Αυστρία. Ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ψυχολογία και την ψυχιατρική στην ιστορία, είναι ο Sigmund Freud. Ο Φρόιντ πιστώνεται με την επινόηση του όρου ψυχανάλυση αλλά και την επανάσταση που έκανε με την τη μελέτη των ονείρων (ερμηνεία των ονείρων). Εκτός από τον Φρόιντ, ένας άλλος μεγάλος Αυστριακός γιατρός είναι ο Hans Asperger, ο οποίος εντόπισε το σύνδρομο Asperger ως ψυχική διαταραχή.

5. Αυστραλία. Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία ήταν η πατρίδα με πολλούς αξιοσέβαστο γιατρούς, ξεχωρίζει ο Howard Florey. Μολονότι ο Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακάλυψε την πενικιλίνη, ο Howard Florey είναι ο άνθρωπος που πέτυχε την ευρεία διάθεσή της στον κόσμο.

4. Ελβετία. Σε αυτή ξεχωρίζει το όνομα του Carl Jung, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της αναλυτικής ψυχολογίας και ο Hermann Rorschach που είναι ο εφευρέτης του inkblot τεστ. 

3. Γερμανία. Ψυχολογία, παθολογία και χειρουργική επέμβαση θα ήταν πολύ φτωχότερες αν δεν υπήρχαν γιατροί από τη Γερμανία να τις υποστηρίξουν. Ξεχωρίζουν τα ονόματα του Έρικ Έρικσον (ανέπτυξε την έννοια της «κρίση ταυτότητας»), του Rudolf Virchow, και του Hans Eysenck.

2. Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Edward Jenner, ο οποίος ανακάλυψε το εμβόλιο της ευλογιάς ή τον James Parkinson, ο οποίος περιέγραψε τη νόσο του Πάρκινσον. 

1. U.S.A Την πρώτη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει η Αμερική με πολλά εξαιρετικά μυαλά τα οποία κατάφεραν να ανακαλύψουν πρωτοποριακές θεραπείες για πάρα πολλές ασθένειες. Θυμίζουμε τον Alfred Blalock που άλλαξε τη μοίρα της καρδιαγγειακής επιστήμης, τον Clarence Walton που πρωτοστάτησε στην εγχείρηση ανοικτής καρδιάς και τον Μπεν Κάρσον που ήταν ο πρώτος νευροχειρουργός που χώρισε σιαμαία δίδυμα ενωμένα στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου