Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ προς Γεροβασίλη: Οι προσλήψεις νοσηλευτών δεν σχετίζονται με την απόφαση του ΣτΕ


ΠΟΕΔΗΝ προς Γεροβασίλη:Οι προσλήψεις νοσηλευτών δεν σχετίζονται με την απόφαση του ΣτΕ

Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Μιχάλης Γιαννάκος τις δηλώσεις που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη η οποία είπε ότι εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, καθιστά ανέφικτη την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό. 

Ειδικότερα ο κ. Γιαννάκος, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία, μιλώντας στο ΣΚΑΙ επισήμανε ότι οι προσλήψεις αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης που γίνονται μέσω ΟΑΕΔ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δηλαδή από κοινοτικούς πόρους και όχι από τα κονδύλια για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επίσης, είπε ότι κοινοτικοί πόροι είναι αυτοί που χρηματοδοτούν φέτος και την παραμονή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Υπενθυμίζεται ότι κ. Γεροβασίλη είχε δηλώσει τα εξής: «Η απόφαση του ΣτΕ στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου