Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΝΑΠ: απεργούμε για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός


ΕΙΝΑΠ: απεργούμε για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός

Στάση εργασίας, από 10πμ.-3μμ., πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, με βασικό αίτημα τη μη απόλυση κανενός επικουρικού γιατρού αλλά και την άμεση πρόσληψη προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ταχείες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους. 

Μάλιστα, όπως έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας στις 12.30μμ. και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στο χώρο της συγκέντρωσης. 

Οι νοσοκομειακών γιατροί θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικά γι’ αυτό το θέμα. Επίσης την Τρίτη 25 Οκτώβρη έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση των επικουρικών, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Σωτηρία», στις 7μμ. 

Η ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους επικουρικούς και νοσοκομειακούς γιατρούς στις κινητοποιήσεις του υγειονομικού κινήματος προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις για τα νοσοκομεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών υπογραμμίζοντας ότι η συμπαράσταση στους επικουρικούς γιατρούς αφορά όλο τον υγειονομικό κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα παράτασης της θητείας έως 30 Σεπτέμβρη 2017 μόνο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, που η θητεία τους έληγε στις 30 Σεπτέμβρη 2016.

Πηγή www.life2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου