Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών τη Δευτέρα



Στάση εργασίας τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με βασικό αίτημα τη μη απόλυση κανενός επικουρικού γιατρού αλλά και την άμεση πρόσληψη προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ταχείες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους.
Onmed.gr

Μάλιστα όπως έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι και θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στο χώρο της συγκέντρωσης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα ζητήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικά για αυτό το θέμα.

Επίσης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση των επικουρικών στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ στις 7 μ.μ.

Η ΕΙΝΑΠκαλεί όλους τους επικουρικούς και νοσοκομειακούς γιατρούς στις κινητοποιήσεις του υγειονομικού κινήματος προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις για τα νοσοκομεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών υπογραμμίζοντας ότι η συμπαράσταση στους επικουρικούς γιατρούς αφορά όλο τον υγειονομικό κόσμο.

Το υπουργείο Υγείας, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα παράτασης της θητείας έως 30/9/17 μόνο όσων υπηρετούντων επικουρικών γιατρών η θητεία έληγε στις 30/9/16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου