Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο τύπου ΠΙΣ - επιστολή προς Υπουργό Υγείας για την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων και τα κενά στα Νοσοκομεία


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

Επιστολή του Π.Ι.Σ. στον Υπουργό Υγείας για την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων και τα κενά στα Νοσοκομεία

Επιστολή προς το Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων, τη στελέχωση των Νοσοκομείων και τις συμβάσεις των παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ. 

Αναφορικά με την κοστολόγηση των 86 διαγνωστικών εξετάσεων, ο Π.Ι.Σ. θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας πρέπει να συνυπολογίζουν την προστασία της υγείας των πολιτών, αλλά και τη βιωσιμότητα των ιατρικών εργαστηρίων και επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω των μεγάλων επιβαρύνσεων (υποκοστολογήσεις, rebate, clawback κλπ). Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί, και μέσω της επιστολής, την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να μη βιώσει η χώρα επιπλέον ανεργία και λουκέτα. 

Επίσης, μέσα από την επιστολή του ο Π.Ι.Σ. θέτει ξανά ζήτημα σωστής λειτουργίας των Δημοσίων Νοσοκομείων χωρίς κενά και δυσλειτουργίες. Τονίζει ότι τα Νοσοκομεία πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμους νέους ιατρούς, για να ανακοπεί το κύμα μετανάστευσης. 

Κλιμάκιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Βλασταράκο, θα επισκεφθεί το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2016 τους Νομούς Καβάλας, Σερρών, και Δράμας. Οι εκπρόσωποι του Π.Ι.Σ. θα συζητήσουν με τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους εκπροσώπους των φορέων υγείας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων αλλά και τα μέλη της ιατρικής κοινότητας, τα προβλήματα υγείας και περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου