Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Τι απαντά το υπ.Υγείας για τους επικουρικούς γιατρούς που απολύονται!

Τρίτη 25 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report.gr

Δεν απολύονται οι επικουρικοί γιατροί αλλά απλώς λήγουν οι συμβάσεις τους, επισημαίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για την απομάκρυνση από το σύστημα υγείας εκατοντάδων επικουρικών γιατρών οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Υγείας απαντά επίσημα.

Ο σάλος βέβαια δεν προκλήθηκε τυχαία καθώς οι μισοί επικουρικοί γιατροίχάνουν τη θέση τους ενώ οι υπόλοιποι οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σε άλλη ημερομηνία παίρνουν παράταση.

Μάλιστα οι επικουρικοί γιατροί πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας κατά την οποία αντιπροσωπεία του κλάδου συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας με βασικό αίτημα την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών που η θητεία τους λήγει μετά τις 30/9/2016.

Ο υπουργός Υγείας με αφορμή την απομάκρυνση των επικουρικών γιατρών επισημαίνει:

1. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνεται λόγος για απολύσεις καθώς πρόκειται για λήξεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

2. Οι συγκεκριμένες θέσεις θα καλύπτονται από γιατρούς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα προκύψει κανένα κενό στα νοσοκομεία και παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους νέους γιατρούς να εργαστούν και να περιοριστεί η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό.

3. Όσον αφορά τους επικουρικούς γιατρούς των οποίων λήγουν αυτό το διάστημα οι συμβάσεις, τους δίνεται η ευκαιρία με την αυξημένη μοριοδότηση που έχουν λόγω της προϋπηρεσίας τους, να διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προκηρυχθεί η πρώτη δέσμη μόνιμων προσλήψεων για 760 γιατρούς και προωθείται άλλη μια- η οποία είναι στο στάδιο αναμονής έκδοσης ΠΥΣ- και αφορά 2.000 μόνιμους γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στα νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας- δομές ΠΕΔΥ υπηρετούν1464 επικουρικοί γιατροί. Από αυτούς οι 876 που η θητεία τους έληγε στις 30/9/2016 δύνανται να πάρουν παράταση ενός έτους. Όμως υπάρχουν 301επικουρικοί γιατροί, που η θητεία τους λήγει μέσα στο 2016 (μετά τις 30/9/2016) οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου