Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Παρέμβαση του Προέδρου του ΙΣΑ στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για τις επαγγελματικές πινακίδες των ιατρείων

Δημοσιεύθηκε 24 Οκτώβριος 2016


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης παρέστη αυτοπροσώπως κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας προκειμένου να επισημάνει το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων σε ιατρούς μέλη του ΙΣΑ μετά από ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας.

Επεσήμανε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τάσσεται υπέρ της τάξης και της εφαρμογής του νόμου. Πλην όμως, αντιτίθεται σε κάθε μορφής επιλεκτική εφαρμογή του σε βάρος κάποιων ιατρών, όταν στο ίδιο οίκημα είναι αναρτημένες περισσότερες τέτοιες επαγγελματικές - ενημερωτικές πινακίδες, και όταν ουδεμία ιατρική εταιρεία ή διαγνωστικό εργαστήριο έχει μέχρι σήμερα οχληθεί.

Ζήτησε τη συμπόρευση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας στον αγώνα, που ήδη έχει ξεκινήσει με ερώτηση του Βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη με θέμα «Επιγραφές σε όψεις κτιρίων», για την τροποποίηση των διατάξεων του ν. 2946/2001, με βάση τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της αναλογικότητας, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο που οι γιατροί της Αθήνας έχουν προσφέρει πολλά συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις, επιβαρύνονται δε πολλαπλά σε βάρος των εισοδημάτων τους από την πολιτεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 







1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΙΑΤΡΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ .
    ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ.ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΑ ΕΙΣΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή