Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Εργαστηριακοί γιατροί: Αυξήστε τώρα τα χρήματα για εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ, αφανιζόμαστε!

Τετάρτη 26 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

Η μία μετά την άλλη οι ειδικότητες των γιατρών εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μείωση των τιμών των εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς παράλληλη αύξηση του προϋπολογισμού.

Μετά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους Συνδέσμους που εκπροσωπούν τα μικρά ιατρεία, τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, και οι Κλινικοεργαστηριακοί γιατροί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων(ΠΟΣΚΕ), περνούν στην αντεπίθεση.

Μιλούν για αφανισμό του κλάδου εάν δεν αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Και αυτό διότι την κάθε υπέρβαση τουπροϋπολογισμού, θα καλούνται οι ίδιοι να επιστρέφουν τα χρήματα στο σύστημα υγείας με τη μορφή του claw back.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ διαφήμισαν δεόντως ότι θα παρέχουν επιπλέον στους ασφαλισμένους 86 διαγνωστικές εξετάσεις με την κάλυψη τουοργανισμού, χωρίς όμως να αυξήσουν τα σχετικά κονδύλια.


Γι αυτό όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ): «Η όποια νέα κοστολόγηση εξετάσεων πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ή πληρωμή τους από ανεξάρτητο νέο κωδικό στον οποίο θα μεταφερθούν αδιάθετα χρήματα τουΕΟΠΥΥ, εκτός των ήδη υπαρχόντων κωδικών για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις ύψους 302.000.000 ευρώ και 26.100.000 ευρώ αντίστοιχα.

Κάθε άλλη ενέργεια θα είναι καταστροφική για τα εργαστήρια και ιατρεία και όσοι είναι δημιουργοί τέτοιων σχεδίων ας αναλογιστούν την ευθύνη που αναλαμβάνουν έναντι των ιατρών που αφανίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου