Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΦΕΚ: Κοστολόγηση και ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η ΚΥΑ με την κοστολόγηση και ανακοστολογηση ιατρικών πράξεων, την οποία οι παράγοντες του κλάδου έχουν υποδεχθεί με προβληματισμό και ανησυχία (εδώ).

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο Υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, η εξέταση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης καθορίζεται στο ποσό των 150 ευρώ. “Η εν λόγω κοστολόγηση αφορά στην ιατρική αμοιβή, δεδομένου ότι η διαγνωστική αρθροσκόπηση θεωρείται εγκεκριμένη ιατρική πράξη. Πλέον του ποσού των 150 ευρώ θα καλύπτεται και σετ αναλωσίμων της διαγνωστικής αρθροσκόπησης έως του ποσού των 150 ευρώ, βάσει του τιμολογίου αγοράς”, αναφέρει η απόφαση.

Παράλληλα, κοστολογούνται και μια σειρά εργαστηριακών εξετάσεων. Σε ό,τι αφορά την επιπλέον δαπάνη που προκύπτει από την κοστολόγηση των εν λόγω εξετάσεων τονίζεται ότι, “το γεγονός ότι από την εφαρμογή της απόφασης αυτής προκαλείται ενδεχόμενη δαπάνη […], το ύψος της οποίας δεν δύναται να υπολογιστεί διότι εξαρτάται από τον αριθμό των περιστατικών. Η δαπάνη θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες υπόκεινται στα καθορισμένα όρια δαπανών του Μ.Π.Δ.Σ.”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου