Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Εν κρυπτώ ανανέωση συμβάσεων επ΄αόριστον για όλους τους παρόχους !

Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Αυγουστιάτικα χωρίς τη συγκατάθεσή τους και χωρίς διάλογο, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ όλων των παρόχων υγείας επ’ αόριστον!

Αιφνιδιασμένοι βρέθηκαν όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ανακάλυψαν ότι εν μέσω θέρους ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους επ’ αόριστον χωρίς καν να ερωτηθούν.

Κατά την πάγια τακτική να περνούν όλες οι ρυθμίσεις εν μέσω θέρους, παραμονές 15Αυγουστου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν ερήμην των γιατρών, και των άλλων κλάδων, να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους επ’ αόριστον χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Άλλωστε η επιτροπή διαπραγμάτευσης πάγωσε εδώ και λίγο καιρό μετά την παραίτηση 2 μελών της. Προς ώρας οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου υγείας ότι θα επαναλειτουργήσει η επιτροπή διαπραγμάτευσης με νέα μέλη, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
Ο ιατρικός κόσμος ανάστατος παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς λαμβάνονται οι αποφάσεις γι αυτούς αλλά χωρίς αυτούς.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δεν είναι τυχαία η διακοπήτης διαπραγμάτευσης καθώς αναμένεται ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ που αναμένεται όπως λένε πηγές, ναι είναι εξαιρετικά δεσμευτικός για τους γιατρούς και τους εργαστηριακούς.
Και αυτό παρότι είχε συμφωνηθεί στην επιτροπή διαπραγμάτευσης ότι οι τιμές αποζημίωσης θα παρέμεναν με ότι κι αν προέβλεπε ο νέος ΕΚΠΥ.

Να σημειωθεί ότι η αρχική συμφωνία με τον ΕΟΠΥΥ προέβλεπε επίσης ότι οι τωρινές συμβάσεις των γιατρών θα έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, ώστε οι νέες να ήταν σε άλλη βάση όπως εξάλλου είχε συμφωνηθεί.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ΕΚΠΥ είναι ήδη έτοιμος γι αυτό και το υπουργείο Υγείας έσπευσε να ανανεώσει επ’ αόριστον τις συμβάσεις των παρόχων, ώστε να είναι δεσμευμένοι στην περίπτωση που έχουν έντονες αντιρρήσεις με τον νέο κανονισμό παροχών.

Δείτε παρακάτω στο link το ΦΕΚ με την παράταση των συμβάσεων

2 σχόλια:

  1. θα μπουν εξετασεις πανακριβες στον εοπυυ, αλλα να παρουν κανα νεο γιατρο με συμβαση, ουτε για αστειο. γιατι το κανουν αυτο? μαυρισαν ολο τον ιατρικο νεο κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή