Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ανέξοδη κοινωνική πολιτική και ο λογαριασμός … στους απλήρωτους ιατρούς


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με πανηγυρικούς τόνους ανακοίνωσε ότι προστίθενται 86 νέες εξετάσεις, σε αυτές που ήδη καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους του.


Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τον ιατρικό κόσμο στα πλαίσια της ευρύτερης παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους τους ασφαλισμένους.

Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον οργανισμό, είναι ότι η απόφαση αυτή ΔΕ συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του.

Η κοστολόγηση μάλιστα των περισσότερων εξ αυτών σε τιμές κάτω του κόστους αποτελεί νέο πλήγμα, τόσο στην αποζημίωση του ιατρικού έργου, το οποίο επιβαρύνεται με τις ληστρικές επιδρομές του clawback και rebate, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Αυτό που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μέσω των ηγεσιών τους αποσιωπούν όταν εξαγγέλλουν τέτοιες «γενναίες» παροχές προς τους ασφαλισμένους, είναι ότι ο λογαριασμός θα αποσταλεί στους συμβεβλημένους ιατρούς, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010-2011! και για τις τρέχουσες οφειλές από το μήνα Μάιο του 2016, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι πληρωμές του 10% για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι ενώ η οικονομική επιβίωση των ατομικών ιατρείων και εργαστηρίων βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, τα χρέη προς προμηθευτές, η μισθοδοσία προσωπικού, τα δάνεια και έξοδα συντήρησης εξοπλισμού διαρκώς «τρέχουν», μας χρεώθηκε ;;; ο λογαριασμός των κοινωνικών εξαγγελιών από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας έχει ανελαστικό κόστος.

Θα πρέπει να δοθεί μία έντιμη πολιτική απάντηση για την επίπονη προσπάθεια οικονομικής αφαίμαξης των ατομικών ιατρείων και εργαστηρίων, ενώ ταυτόχρονα παραδίδεται η υγεία των πολιτών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όσον δε αφορά την αθρόα αύξηση της αιμορραγίας ιατρικού επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό, δεν αξίζουν παρά θερμά συγχαρητήρια !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???..ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ???..ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ???..Ο ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΩΣ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ,Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΕΡΣΙΜΟΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΑΙΩΝ ΧΡΗΖΕΙ "ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή