Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κινητοποιήσεων συνέχεια για την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Την προσεχή Πέμπτη στάση εργασίας και στις 24 Νοεμβρίου απεργία έχουν αποφασίσει ήδη οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ με αίτημα την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών έχοντας ως πάγια άποψη ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων δεν μπορούν να καλύπτονται αποσπασματικά…

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ:

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΜΕΣΑ!

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!

Τη Δευτέρα 24/10/16 μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας για το θέμα των επικουρικών γιατρών, ακολούθησε συνάντηση του υπουργού Υγείας, N. Ξανθού, με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και μέλη του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ έθεσαν για μια ακόμα φορά την ανάγκη των μαζικών προσλήψεων προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, το αίτημα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και την πάγια θέση μας για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τόσο στη συνάντηση όσο και με δελτίο τύπου που εξέδωσε την επόμενη ημέρα, η ηγεσία του υπουργείου παραμένει αμετακίνητη στην απόλυση των συναδέλφων, επικαλούμενη, για άλλη μία φορά την πολυσυζητημένη προκήρυξη 2000 μόνιμων θέσεων μέσα στο 2017, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις των επικουρικών που θα λήξει η σύμβαση τους.

Προκλητικά, ο υπουργός μίλησε για «ευκαιρίες απασχόλησης», αναδεικνύοντας τη στρατηγική επιλογή της ΕΕ, την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση, για κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε τις αναρρωτικές άδειες και τις άδειες κυήσεως «έκτακτες ανάγκες», αμφισβητώντας επί της ουσίας κατακτημένα κοινωνικά δικαιώματα.

Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνούς εργαζόμενους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η κερδοφορία των λίγων.

Δεν κάνουμε πίσω! Συνεχίζουμε τον αγώνα με κριτήριο τις ανάγκες μας!

Γυρνάμε την πλάτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που βάζουν πλάτη στις απολύσεις

Η παράταξη του ΜΕΤΩΠΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθεί να μας πείσει για τη λογική του «εφικτού» και του «μικρότερου κακού». Στηρίζει την κυβέρνηση και τις απολύσεις. Για αυτό:

υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε ανοχή γιατί δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία,
συμφωνεί να απολυθούν οι συνάδελφοι αρκεί να προκηρυχθούν νέες θέσεις!
χρησιμοποιεί το επιχείρημα της αξιοκρατίας σαν πρόσχημα για απολύσεις! Αξιοκρατία όμως δε σημαίνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο, ούτε συμβιβασμό με την ανεργία.
Η ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και η ΑΡΣΙ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διαφωνούν με την μονιμοποίηση των επικουρικών. Αν και στις συγκεκριμένες συνθήκες τάσσονται κατά των απολύσεων, διαφωνούν με την πάγια θέση της ΔΗΠΑΚ να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ΑΡΣΙ μάλιστα ζητά στην ουσία παράταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας «επ’ αόριστον» (!!!)

Είναι ψέμα ότι οι επικουρικοί που ανανεώθηκε η σύμβαση τους είναι ευνοημένοι και οι υπόλοιποι αδικημένοι. Και οι μεν και οι δε είναι όμηροι της εργασιακής ανασφάλειας, της δουλειάς με λιγότερα δικαιώματα, όπως και το μη ιατρικό επικουρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία. Μαζί πρέπει να μπουν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στον αγώνα αυτό θέση έχουν όλοι οι υγειονομικοί μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της έλλειψης προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.

Απαιτούμε:

· Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός.

· Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

· Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στις πρωτοβουλίες που αποφάσισε η σύσκεψη των επικουρικών γιατρών, μαζί με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, που πραγματοποιήθηκε στις 25/10 στο νοσοκομείο «Σωτηρία»:

· Στάση εργασίας στις 3/11 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επικουρικών γιατρών των αντίστοιχων νοσοκομείων έξω από την 1η και τη 2η ΥΠΕ.

· 24ωρη απεργία στις 24/11/16.

· Πανελλαδική κινητοποίηση που θα αποφασίσει και θα οργανώσει η ΟΕΝΓΕ, μετά από κατάλληλη προετοιμασία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΗΝ 1/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ.

· Σύσκεψη επικουρικών στις 1/11 στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.

4 σχόλια:

  1. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει...Οι Επικουρικοί Γιατροί είναι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ γιατροί με σύμβαση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ χρόνου...ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΑΝ καθώς διορίστηκαν από μια λίστα και δεν νομίζω πως πληρούν τους όρους μονιμοποίησης στο ΕΣΥ...Κακως κατά τη γνώμη μου τους δόθηκαν και πολλές παρατάσεις αλλά να ζητάνε και ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ είναι ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ και για άλλους συναδέλφους που επιθυμούν να κριθούν...Θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ ως την χειρότερη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ χώρα της Υφηλίου, αλλά σε αυτό το θέμα δηλ. την μη μονιμοποίηση των Επικουρικών έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...Δεν μπορει μια σύμβαση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ να γίνεται ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ...Μην τρελλαθούμε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι παρακαλώ να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί; Προσελήφθησαν με ΑΣΕΠ; Με διαγωνισμό; Με κάποια κριτήρια ή με τη γνωστή επετηρίδα;
    Επίσης είναι συμβασιούχοι, αυτό γνωστό εδώ και χρονια από την αρχή του θεσμού του επικουρικού, έχουν μια θητεία, λήγει και ξαναπροκυρήσσεται η θέση (με σειρά προτεραιότητας και τίποτε άλλο κριτήριο, θυμίζω). Αρα ούτε απόλυση υπάρχει φυσικά. Το κράτος επειδή έχει ανάγκη τους επικουρικούς ανανεώνει τις συμβάσεις τους αλλά μέχρι εκεί. Από πού και έως πού να μονιμοποιηθούν; Για να μονιμοποιηθούν πρέπει να βγουν θέσεις και να γίνουν κρίσεις. Καλώς να γίνουν, αλλά μέχρι να επιτρέψει η τρόικα (ναι αυτή κάνει κουμάντο...) θα είναι συμβασιούχοι και ή θα ανανεώνεται η θητεία τους ή θα φεύγουν αυτοί για να έλθουν άλλοι στη θέση τους, απλούστατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΟ
    ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΚΕΥΟΠΝΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ
    ΕΣΥ ΘΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
    ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΑΝ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ
    Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΗΛΙΘΙΟΙ? ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ Η ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΗΚΑΝ "ΦΥΤΕΥΤΟΙ". ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΥΤΕΥΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,ΕΕΕΕ??? ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ...ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ Π.....ΙΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή