Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Σε ενημερωτική εκδήλωση για την ΠΦΥ στην Λάρισα ο Σταμάτης Βαρδαρός



Σε ενημερωτική εκδήλωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας παρουσία εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, διευθυντών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διοικητών νοσοκομείων, και εκπροσώπων συλλόγων Υγειονομικών, συμμετείχε την Παρασκευή ο Αν. Γενικός Γραμματέας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Onmed.gr

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της οποίας μίλησαν ο κ. Βαρδαρός και ο ειδικός συνεργάτης του, κ. Θ. Μυλωνέρος.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Διοικητής της 5ης ΥΠε, κ. Νέστορας Αντωνίου, επισημαίνοντας την αξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σημειώνοντας ότι ο γιατρός της ΠΦΥ δύναται να γνωρίζει το περιβάλλον των ασθενών, επεμβαίνοντας καταλυτικά.

Τον λόγο έλαβε ο υποδ/τής της 5ης ΥΠΕ, κ. Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ζητήματα ορολογίας γύρω από την ΠΦΥ αλλά και στον ρόλο της ως μέσο πρόληψης.

Στη συνέχεια ο κ. Μυλωνέρος ανέλυσε διαγράμματα και δείκτες που έχουν ληφθεί υπόψη για τον ανασχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κύκλος των παρουσιάσεων έκλεισε με τον Αν. Γενικό Γραμματέα, ο οποίος αφού πρώτα παρουσίασε τον σχεδιασμό της ΠΦΥ, έπειτα απάντησε σε σειρά σχολίων, αποριών και παρατηρήσεων που διατύπωσαν οι παριστάμενοι.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους... Φοβερή πρωτοβάθμια υγεία θα φτιάξουμε με 10 λεπτά ραντεβού ανά ασθενή...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή