Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ο ΙΣΑ με πρωτοβουλία του Προέδρου Γιώργου Πατούλη, ζητά άμεση συνάντηση, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Δημοσιεύθηκε 31 Μαϊος 2019

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με πρωτοβουλία του Προέδρου Γιώργου Πατούλη, απέστειλε αίτημα στον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και στον αν. Υπουργό Π. Πολάκη, για άμεση συνάντηση, με θέμα τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ ως Συντονιστικό Όργανο των Ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Διαρκούς Ομάδας Εργασίας του ΙΣΑ και των Συλλόγων Ασθενών για τη Δημόσια Υγεία και με τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας ζητά άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία και απειλούν τη βιωσιμότητα του ιατρικού κλάδου.

Βασικά αιτήματά είναι:
Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.

Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback

Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου