Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ζητούνται ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου



Τα μαθήματα προσανατολισμού για τους ενδιαφερόμενους ιατρούς με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής θα πραγματοποιηθούν στο Piaseczno, κοντά στη Βαρσοβία, από τις 12 Αυγούστου και ξανά στις αρχές Νοεμβρίου.

Οnmed.gr

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Ιουνίου για εργασία στο Hertfordshire και στο West Essex.

Μόνο 70 θέσεις παραμένουν ανοιχτές για τους ιατρούς με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, στο πρόγραμμα προσλήψεων της Paragona για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS). Η προσφορά απευθύνεται σε ιατρούς από πολλές χώρες της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ισπανία. Η επόμενη σειρά ιατρών που θα προσληφθούν, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε δύο από τις πιο ελκυστικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Hertfordshire και το West Essex είναι από τις πιο γραφικές κομητείες της νοτιοανατολικής Αγγλίας, με εξαιρετικά σχολεία και με εύκολα προσβάσιμη διαδρομή προς το κεντρικό Λονδίνο. Σύμφωνα με μια κατάταξη από το δείκτη Καλύτερης Οικογενειακής Ζωής (Better Family Index) της uSwitch, η οποία αξιολόγησε την ποιότητα ζωής σε 138 βρετανικές κομητείες, το Hertfordshire είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσει κανείς στη Μεγάλη Βρετανία. Τόσο το Hertfordshire όσο και το West Essex είναι διάσημα για τις γραφικές εξοχικές πόλεις και τα φυσικά καταφύγια, που έχουν αποτελέσει το αγαπημένο θέμα για σκηνοθέτες.

Ο Martin Ratz, διευθυντής και συνιδρυτής της Paragona, δήλωσε: «Τα καταπληκτικά σχολεία, η διαδρομή των 20 λεπτών με το τρένο προς το Λονδίνο, τα 50 χιλιόμετρα μέχρι την παραλία και το ότι το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το αεροδρόμιο του Luton απέχουν μόνο λίγα μέτρα, κάνουν εύκολη την εξισορρόπηση μεταξύ καριέρας και οικογένειας». «Οι ιατροί στο πρόγραμμά μας θα χαρούν, που οι ώρες που εργάζονται την εβδομάδα - ξεκινούν από 17 ώρες και στη συνέχεια αυξάνονται σε 37,5 ώρες – τους παρέχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο, για να απολαύσουν το περιβάλλον γύρω τους».

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Το φετινό πρόγραμμα για ιατρούς με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας και στην προσωπική ανάπτυξη. Η Paragona θέλει επίσης να διασφαλίσει, ότι οι συμμετέχοντες αισθάνονται ασφαλείς.

Η Kinga Łozińska, CEO της Paragona, είπε: «Το NHS της Μεγάλης Βρετανίας μας διαβεβαίωσε, ότι το Brexit και οι διατάξεις του δεν θα έχουν καμία απολύτως επίδραση στο πρόγραμμά μας. Κάθε στάδιο της διαδικασίας έχει σχεδιαστεί, για να κάνει τους αιτούντες και τις οικογένειές τους, να αισθάνονται άνετα. Η Paragona τις υποστηρίζει σε κάθε τους βήμα, ξεκινώντας από μαθήματα αγγλικών και διδασκαλία σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του συστήματος υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και του αντίστοιχου των ευρωπαϊκών χωρών, τη στήριξη για τη μετεγκατάσταση, την εύρεση σχολείων για τα παιδιά ή θέσεων εργασίας για τις συζύγους, μέσω της πρακτικής εκπαίδευσης, στο νέο χώρο εργασίας».

Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα προσανατολισμού της Paragona - που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας στο Piaseczno, κοντά στη Βαρσοβία - απαλλάσσονται από τα υποχρεωτικά μαθήματα γλώσσας IELTS και OET, τα οποία μέχρι τώρα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για τους αλλοδαπούς, να πάρουν άδεια για να εργαστούν ως ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στο NHS της Μεγάλης Βρετανίας. Οι επόμενοι 2 κύκλοι μαθημάτων, για τους ιατρούς που επιθυμούν να εργαστούν στο Hertfordshire και στο West Essex, ξεκινούν στις 12 Αυγούστου και στις αρχές Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Ετήσιοι μισθοί από 70.000 έως 200.000 στερλίνες

«Αυτό που κάνει την προσφορά της Paragona να ξεχωρίζει, είναι ότι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το μισθό τους πλήρη κατά τη διάρκεια της περιόδου εκπαίδευσης και παίρνουν μέχρι 8.000 στερλίνες για έξοδα μετεγκατάστασης», πρόσθεσε η κα. Łozińska. «Αρχικά, οι οικογενειακοί γιατροί που περνούν περίπου 17 ώρες την εβδομάδαστην πρακτική τους, κερδίζουν περίπου 70.000 στερλίνες ετησίως. Μετά από αυτή την περίοδο προσαρμογής, ο φόρτος εργασίας αυξάνεται σε 37,5 ώρες την εβδομάδα και ο ετήσιος μισθός αυξάνεται στις 80.000 στερλίνες. Συνήθως, μετά από δύο ή τρία χρόνια, ένας γιατρός θα βγάζει 90.000 στερλίνες ετησίως».

Πολλά βρετανικά νοσοκομεία και κλινικές που συνεργάζονται με την Paragona, αναζητούν ιατρούς για μόνιμες θέσεις ή εταιρικές συνεργασίες, ακόμη και για ανώτερες διοικητικές θέσεις. Στην τελευταία περίπτωση, οι ετήσιοι μισθοί μπορεί να φτάσουν τις 200.000 στερλίνες.

Η Paragona είναι η ηγέτιδα εταιρία στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας στην Ευρώπη. Από το 2002, η εταιρία έχει βοηθήσει πάνω από 1.000 επαγγελματίες υγείας να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή και μια καινούρια δουλειά σε μέρη όπως η Σκανδιναβία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία. Αυτή η χρονιά δεν αποτελεί την πρώτη φορά, που η Paragona συνεργάζεται με το NHS της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2004, προσέλαβε και εκπαίδευσε 300 οδοντιάτρους από όλη την Ευρώπη, για να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τους επόμενους μήνες, η εταιρεία θα κάνει προσλήψεις για άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.

3 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΙ 55 ΕΤΩΝ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ..ΑΧ ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΟΥΝ 35.ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kalimero.min pistevi esis psemata .ido kalytera me commissar polakiev ke xanthoff.koymanto pedi kani vardatroboff dosi lefta gia medicina ke sfougarizo igo patoma.Igor Roufianovich ,moldavija

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι λέτε τώρα ρε άσχετα Εγγλεζακια! Θα μείνω εδώ με τις 3 και 60 του Ξανθοκηφηνα στις γυφΤΟΜΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή