Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Στους 130 οι νεκροί στην Ελλάδα - 27 νέα κρούσματα



Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας EUROKINISSI

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2.490 κρούσματα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2490.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο είχαμε 5 καταγεγραμμένους θανάτους. Συνολικά στην Ελλάδα, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό 130 άνθρωποι.

Από τα κρούσματα, 580 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 1160 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 48 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Εξήντα άνθρωποι βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα νεώτερα στοιχεία τα οποία δείχνουν ποιοι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές του κορονοϊού και σε ποιο ποσοστό. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εμφανίζουν επιπλοκές οι καρδιοπαθείς κατά 19.4%, οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα εκτός του άσθματος κατά 16.5%, όσοι έχουν αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη 14.8%, όσοι έχουν υπέρταση που δεν έχει ρυθμιστεί σε ποσοστό 11.6% και οι νεφροπαθείς κατά 9.5%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου