Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός-Νίκος Σύψας: Δεν συγχωρούνται λάθη, τα 17 κρούσματα μπορεί να γίνουν 227 σε 10 ημέρεςΑυστηρή προειδοποίηση από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας: Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα
Protothema.gr

Καμπανάκι προς όλους όσοι έχουν χαλαρώσει εξαιτίας των καλών επιδόσεων της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού σήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

«Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα αν κάνουμε λάθος και χαλαρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε «αρκεί ένα 5% ή 10% των πολιτών να μην πειθαρχήσει και θα μας βάλει αυτογκόλ» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επανέλαβε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβια για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση».

Με αφορμή, δε, τις ανακοινώσεις για μόλις 17 νέα κρούσματα την Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «αν χαλαρώσουμε τα 17 μπορεί να γίνουν 117 και 227 σε 10 ημέρες» και τότε «δεν θα μιλάμε για άρση αλλά για παράταση των μέτρων».

Ειδικά, δε, για την επόμενη φάση άρσης των μέτρων ο καθηγητής Σύψας είπε ότι «και τότε δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος».

Ερωτηθείς για τη χρήση μασκών είπε ότι «θα αναθεωρήσουμε την οδηγία. Σίγουρα θα δούμε αποστάσεις και απολύμανση των χρειών και ενδεχομένως μάσκες σε χώρους με πολύ συνωστισμό» προσθέτοντας ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η πρόταση για μάσκες στα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου