Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στη Σαουδική Αραβία ρομπότ φροντίζουν ασθενείς με κοροναϊό


Το ιατρικό συγκρότημα King Abdullah στην Τζέντα, που εκπροσωπεί το Τμήμα Υγείας της Τζέντα, χρησιμοποιεί τεχνολογία ρομποτικής για την εξυπηρέτηση ατόμων που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό. Η τεχνολογία ρομποτικής συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσης της μόλυνσης μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών και στη μείωση της χρήσης προληπτικών ιατρικών εργαλείων.

Τα ρομπότ αντικαθιστούν το ιατρικό στηθοσκόπιο, λειτουργούν ως κάμερες για εξέταση αυτιών και ματιών με δυνατότητα λήψης εικόνων, και ως κάμερα για απομακρυσμένη εξέταση δέρματος μέσω μιας μικρής φωτογραφικής μηχανής υψηλής ακρίβειας.

Τα ρομπότ βοηθούν επίσης στην παροχή ιατρικών συμβουλών, στην ανάγνωση ζωτικών σημείων και δεικτών, συμπεριλαμβανομένων των ακτινογραφικών εικόνων και στην πλήρη εξέταση του αρχείου του ασθενούς, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σε smartphones που ελέγχεται απευθείας, από οποιαδήποτε τοποθεσία. Με αυτό τον τρόπο, μέσα από το κινητό τους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να ενημερώνεται άμεσα και να ανταποκρίνεται έγκαιρα στις έκτακτες ανάγκες των ασθενών, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες, οπουδήποτε και αν βρίσκονται εντός ή εκτός του ιατρικού συγκροτήματος.

Τα ρομπότ επιτρέπουν επίσης την αυτόματη πρόσβαση για το προσωπικό σε όλα τα δωμάτια απομόνωσης, καθώς και να μετακινούνται σε αυτά, μετά τον προ-προγραμματισμό της συσκευής με διαδικασίες αποστείρωσης, κατά την έξοδο από κάθε δωμάτιο, επιτρέποντας έτσι στον γιατρό να μετακινηθεί μέσα στον χώρο απομόνωσης και να έχει πρόσβαση στον ασθενή, ώστε να παρέχει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Πηγή: Saudigazette.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου