Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο κοροναϊός αλλάζει τα μυαλά των αντι-εμβολιαστών

Ο κοροναϊός έκανε επίσης κάτι πιο εντυπωσιακό. Έκανε ορισμένους αντι-εμβολιαστές να αλλάξουν γνώμη.


Οι επιστήμονες αγωνίζονται να βρουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού σε ένα άνευ προηγουμένου χρονικό διάστημα, και ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί στη ζωή μας μπορεί να μην αρθούν πλήρως μέχρι να είναι διαθέσιμο.


Αυτό είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση για το κίνημα κατά των εμβολίων, πολλά από τα μέλη των οποίων αντιτίθενται έντονα στα υποχρεωτικά εμβόλια.

Αλλά ο ιός έκανε επίσης κάτι πιο εντυπωσιακό. Έκανε ορισμένους αντι-εμβολιαστές να αλλάξουν γνώμη.

Η Haley Searcy, 26 ετών, από τη Φλόριντα, δήλωσε στο CNN ότι ήταν «εντελώς αντι-εμβολίστρια» όταν γεννήθηκε η κόρη της το 2019. «Είχα δει τόσα παιδιά να πεθαίνουν από το SIDS [Σύνδρομο ξαφνικού θανάτου βρέφους] και να εμφανίζουν άλλες επικίνδυνες παρενέργειες λόγω των εμβολίων», είπε, επαναλαμβάνοντας τον μη υποστηριζόμενο επιστημονικά αλλά κοινό φόβο μεταξύ των σκεπτικιστών για τα εμβόλια.

«Ήμουν εξίσου φοβισμένη τόσο από τα εμβόλια όσο και με τις ασθένειες από τις οποίες προστατεύουν».

Η Searcy είπε ότι αφού ενημερώθηκε από τον παιδίατρο της κόρης της, «της επέτρεψε να κάνει εμβολιασμό, αλλά υποψιάστηκε ότι τα εμβόλια ήταν περιττά και επικίνδυνα. Το ξέσπασμα του κοροναϊού άλλαξε την άποψή της. «Από τότε που ξεκίνησε ο κοροναϊός, έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορούν να κάνουν αυτές οι ασθένειες όταν δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα εμβόλια», δήλωσε η Searcy.

«Διακυβεύονται τόσες ζωές, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που ενδιαφέρονται και που είναι πολύ ευάλωτοι».

Μια ανησυχητική τάση

Τα περισσότερα παιδιά σήμερα λαμβάνουν εμβόλια που σώζουν τη ζωή τους, αλλά οι υπηρεσίες υγείας έχουν παρατηρήσει μια ανησυχητική μείωση όσον αφορά την πρόσληψη τους τα τελευταία χρόνια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις 33 από τις 149 τοπικές αρχές πέτυχαν τον στόχο εμβολιασμού 95% για ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με ανοσοποίηση το 2018-2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφάνισαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς από το 1992, κυρίως μεταξύ ατόμων που δεν είχαν εμβολιαστεί. 

Και καθώς ο κοροναϊός αναπτύσσεται, μια έκθεση της UNICEF προειδοποίησε ότι περισσότερα από 117 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν εμβολιασμούς κατά της ιλαράς. Η UNICEF προέτρεψε τις χώρες να συνεχίσουν την ουσιαστική ανοσοποίηση, αλλά είπε ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές όπου ο κίνδυνος είναι «απαράδεκτα υψηλός».

Ο υπόθεση του Isaac Lindenberger κατάφερε να βρεθεί σε πρωτοσέλιδα. Η μητέρα του είναι έντονα κατά του εμβολιασμού και μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Ethan, αποφάσισε να εμβολιαστεί, παρά τις διαφωνίες της, σε ηλικία 19 ετών. Ο Lindenberger, 23 ετών, είπε ότι δεν είχε σκεφτεί πολλά για τους εμβολιασμούς μέχρι τότε, αλλά αυτός έκανε την έρευνά του και εμβολιάστηκε πριν από έξι μήνες ως προϋπόθεση για την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Είπε ότι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η ιλαρά είναι αβλαβής επειδή έχουμε λίγα θύματα στον δυτικό κόσμο λόγω των εμβολιασμών που δυσκολεύονται πολύ να κάνουν το ίδιο με τον κοραναϊό.

«Οι αντι-εμβολιαστές είναι ακόμα εδώ. Αλλά δεν εμφανίζονται επειδή κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας μιας μολυσματικής ασθένειας, είναι πιθανώς η λάθος στιγμή να προσπαθήσουμε να ζητήσουμε προληπτικά μέτρα» δήλωσε ο Lindenberger.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου