Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Ερημη πόλη η Αθήνα -Γιόρτασαν το Πάσχα με ψησταριές σε ταράτσες και μπαλκόνια


Πάσχα Αθήνα απαγόρευση κυκλοφορίας

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ερημη πόλη η Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα © INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους δρόμους βρίσκονται οι αστυνομικοί προκειμένου να ελέγξουν αν εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή των μετακινήσεων και του συνωστισμού λόγω του Πάσχα.

Μέχρι στιγμής πάντως τα πρώτα δείγματα για την τήρηση των μέτρων είναι θετικά καθώς από το πρωί οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες σε όλη την επικράτεια φαίνεται ότι πειθάρχησαν. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που γιόρτασαν το Πάσχα σε ταράτσες και μπαλκόνια, όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις, ακολουθώντας τις συστάσεις και χωρίς να μετακινηθούν σε εξοχικά.

Φωτογραφία: MOTIONTEAM ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ψήσιμο στην ταράτσα
Από τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου άλλωστε τα περιοριστικά μέτρα αυστηροποιήθηκαν και όσοι τα παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος θα είναι αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στο οδηγό και 150 στον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να ελέγχουν σαρωτικά όσους μετακινούνται με τον κωδικό Β4.

Ψήσιμο την Κυριακή του Πάσχα
Πάσχα 2020: Άδεια πόλη η Αθήνα

Όπως φαίνεται πάντως και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει τα πρακτορεία INTIME και EUROKINISSI, σήμερα Κυριακή του Πάσχα καταγράφηκαν στην Αθήνα πρωτόγνωρες εικόνες με τους δρόμους και κεντρικά σημεία της πόλης να είναι έρημα.


Πάσχα άδειοι δρόμοιΕνδεικτικό είναι το γεγονός ότι το πρωί όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του από το Κέντρο Διαχείρισης Οδικής Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής ο ΣΚΑΪ, κεντρικοί οδικοί άξονες της Αθήνας όπως ο Κηφισός, η Συγγρού και η Κηφισίας ήταν άδειοι. «Βλέπουμε μια άδεια Αθήνα. Μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και χαιρέτησε την πειθαρχία των Αθηναίων.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ

Πάσχα ελεγχοι αστυνομίαΠαρά τα θετικά δείγματα πάντως στην Ελληνική Αστυνομία δεν επαναπαύονται και οι έλεγχοι σε οδηγούς συνεχίζονται ειδικά σήμερα Κυριακή του Πάσχα. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα προκειμένου να εντοπίζουν παραβάτες, κάνουν περιπολίες σε 24ωρη βάση και σε περίπτωση που χρειαστεί δηλώνουν την παρουσία τους με αναμμένους φάρους και χρήση ηχητικών σημάτων.

Έλεγχοι της αστυνομίας την Κυριακή του Πάσχα © INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον σχεδιασμό έχουν ενταχθεί drones και ελικόπτερα προκειμένου να εντοπίζουν άμεσα τυχόν παραβάτες τόσο των μέτρων για τις μετακινήσεις όσο και των μέτρων για τις συναθροίσεις.

Βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις το Μεγάλο Σάββατο

Σημειώνεται πάντως ότι χθες, Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

48 στην Αττική,

12 στην Κεντρική Μακεδονία,

5 στη Θεσσαλονίκη,

5 στην Κρήτη,

4 στην Ήπειρο,

4 στη Θεσσαλία,

2 στην Πελοπόννησο,

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στο Νότιο Αιγαίο

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 55 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 729 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 420 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Συνολικά 930 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 930 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:

354 στην Αττική,

118 στη Θεσσαλονίκη,

76 στην Κεντρική Μακεδονία,

76 στην Κρήτη,

49 στην Πελοπόννησο,

43 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

39 στη Στερεά Ελλάδα,

39 στο Νότιο Αιγαίο,

37 στη Θεσσαλία,

29 στο Βόρειο Αιγαίο,

26 στη Δυτική Ελλάδα,

19 στην Ήπειρο

17 στα Ιόνια Νησιά και

8 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 46.141 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/pasha-erimi-poli-i-athina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου