Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

Πέμπτη 23/04/2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου στο Κρανίδι και στην αίθουσα του Δημαρχείου, μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για 150 θετικά κρούσματα στον κορωνοιό ,σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στην σύσκεψη που συντόνιζε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κων/νος Κατσαρός. Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και σύμβουλος της πολιτείας πρότεινε να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας του Νομού μας με προσωπικό και να μετακινηθούν οι θετικοί ωφελούμενοι της δομής για την αποφυγή κινδύνου διασποράς .Επιπρόσθετα Πρότεινε την μετακίνηση των ευπαθών ομάδων και των 12 εγκύων που διαμένουν στη δομή. 

Την επόμενη μέρα πληροφορηθήκαμε την εντολή μετακίνησης από την ΥΠΕ 2 ιατρών του Κ.Υ. Λυγουριού στο Κ.Υ. Κρανιδίου. Ο ΙΣΑ δηλώνει την αντίθεσή του στην απόφαση αυτή. Ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να καταγγείλει και να σταθεί απέναντισε μια πρακτική που επιδιώκει να καλύψει ένα υγειονομικό κενό με τη δημιουργία πολλαπλών και πολλαπλάσιων κενών στις όμορες υγειονομικές δομές. 

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σαν ΙΣΑ λύσεις που στρέφονται σε βάρος της δημόσιας υγείας του πληθυσμού της Αργολίδας συνολικά και δεν εξυπηρετούν παρά μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς. 

Απαιτούμε : 
1. Την απόσυρση της εντολής μετακίνησης των ιατρών. 
2. Την άμεση τοποθέτηση των ιατρών και νοσηλευτών όπως ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό. 

Ο ΙΣΑ με υπευθυνότητα και ανθρωπιά θα παρακολουθεί στενά τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε στο νομό μας, την οποία συντονίζουν ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. 

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Κατσαρός Κων/νος Δοροβίνης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου