Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΙΣΗ: ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ... ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ… ( ΦΑΣΗ 2η)

Οι επισκέψεις των ασθενών στα ιατρεία μας συνεχίζουν να γίνονται ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

1. Αξιολογούμε τηλεφωνικά τους ασθενείς και καθορίζουμε την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης τους.

ΙΣΗ - DocMed - Ιατρικά Νέα2. Τους προτρέπουμε, κατά την προσέλευση τους, να φέρουν απαραίτητα μάσκα ατομικής προστασίας (νεότερη οδηγία ECDC).

3. Για την αποφυγή συγχρωτισμού στον χώρο αναμονής, προτείνουμε οι ασθενείς να προσέρχονται μόνο με ραντεβού (προτεινόμενος χρόνος ανά ραντεβού 45 min). Για τις ενδοσκοπικές επεμβάσεις προτεινόμενος χρόνος ανά ραντεβού μία (1) ώρα.

4. Οι ασθενείς μπορούν να συνοδεύονται από έναν (1) συνοδό, και μόνον όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Τα παιδιά, για τους ίδιους λόγους, πρέπει να τα συνοδεύει μόνο ένας (1) γονέας / συνοδός.

5. Προτρέπουμε τους ασθενείς και τους συνοδούς να απολυμάνουν τα χέρια τους κάνοντας χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδό τους στο ιατρείο, ή/και να φορέσουν γάντια μιας χρήσεως.

6. Το προσωπικό του ιατρείου μας θα πρέπει απαραίτητα να φέρει μάσκα ατομικής προστασίας.

7. Χρησιμοποιούμε μάσκα ατ προστασίας, γάντια μιας χρήσεως και προσωπίδα (αναλόγως του είδους της εξέτασης και της συμπτωματολογίας) κατά την κλινική εξέταση του ασθενούς.

8. Οι ασθενείς με εμπύρετα νοσήματα, θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια ώστε να εξετάζονται στη λήξη του ωραρίου των ιατρείων.

9. Σε κάθε ύποπτο κρούσμα, όπως αυτό ορίζεται απο τον Ε.Ο.Δ.Υ., επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον Ε.Ο.Δ.Υ. (γραμμή μόνο για γιατρούς: 210-5212056) ή το Help Desk του Π.Ι.Σ. (τηλ: 210-7295032, εσωτ. 111, 112, ώρες: 09-21.00), προκειμένου να ενημερώσουμε και να κατευθύνουμε εμείς τον ασθενή.

10. Σε κάθε παραπομπή σε γιατρό άλλης ειδικότητας ή προς το Νοσοκομείο, επιβάλλεται να χορηγείται ενημερωτικό σημείωμα.

11. Στους ασθενείς μας με χρόνια νοσήματα χορηγούμε τρίμηνες – εξάμηνες συνταγές.

12. Για τα εργαστήρια, οι οδηγίες παραμένουν οι ίδιες, με ιδιαίτερη έμφαση να τηρούνται σχολαστικά οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. στις δειγματοληψίες για τα διαγνωστικά τεστ για τον COVID-19.

Συνάδελφοι, μπαίνοντας στην φάση της προοδευτικής σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, εξακολουθούμε να δείχνουμε την ίδια προσοχή στη φροντίδα της υγείας των συμπολιτών μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε προβληματισμό.

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου