Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Αγωνία στο Κρανίδι -Ολονύχτια ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, πήραν 177 νέα δείγματα


Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Κρανίδι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Κρανίδι Φωτογραφία: Intimenews/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την εξονυχιστική ιχνηλάτιση των ήδη 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και τη λήψη επιπλέον 177 νέων δειγμάτων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του υπηρεσιακού σχεδίου για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο οποίος βρέθηκε από χθες το μεσημέρι στην περιοχή, όταν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενείας μεταναστών στο Κρανίδι, αποχωρώντας σήμερα από την περιοχή, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα κλιμάκια της γγ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, μαζί με τους τοπικούς παράγοντες δούλεψαν όλη τη νύχτα πάνω στην ιχνηλάτιση των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν και πήραν 177 δείγματα από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον ιό.

«Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί, τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο», είπε ο κ. Χαρδαλιάς από το Κρανίδι προσθέτοντας ότι αύριο θα έχουμε την πλήρη εικόνα από τα 177 νέα δείγματα που ελήφθησαν και δήλωσε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε την έκκληση τις επόμενες ημέρες όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να μείνουν στο σπίτι τους και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες. «Είναι σημαντικό να εφαρμοστούν τα μέτρα στο ακέραιο και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», τόνισε ο υφυπουργός λίγο πριν αποχωρήσει από το Κρανίδι.

Κορωνοϊός στο Κρανίδι: Πήραν δείγματα από υπαλλήλους καταστημάτων, τραπεζών

Οπως έγινε γνωστό από χθες, μετά την ιχνηλάτηση, αποφασίστηκε να γίνουν τεστ σε εργαζόμενους σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής, αλλά και αστυνομικούς, καθώς πιθανότατα έχουν έρθει σε επαφή με κάποιους από τους 150 που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Η δομή μεταναστών στο Κρανίδι βρίσκεται σε καραντίνα από την Μ. Πέμπτη, αλλά πλέον τέθηκε όλος ο Δήμος Ερμιονίδας σε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας. Τα περιοριστικά που είναι σε ισχύ, προβλέπουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τις περιπτώσεις Β4, Β5 και Β6, όπως επίσης και η λειτουργία λαϊκών και κάθε είδους υπαίθριου εμπορίου στην περιοχή.

Επίσης, στην περιοχή παραμένουν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για ιχνηλάτηση επαφών και περισσότερους δειγματοληπτικούς ελέγχους, εάν κριθούν απαραίτητοι.

Να σημειωθεί ότι στο Κρανίδι χθες σήμανε συναγερμός όταν από τα 497 δείγματα που ελήφθησαν από τη δομή μεταναστών, βρέθηκαν 150 θετικοί στον κορωνοϊό. Ολοι τους είναι ασυμπτωματικοί. Οι 148 είναι διαμένοντες στη δομή, η μία είναι εργαζόμενη στη δομή και ο άλλος στον ΔΟΜ. Ο συναγερμός είχε σημάνει μια ημέρα νωρίτερα όταν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό 28χρονη έγκυος, η οποία διαμένει στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-dimarhos-ermionidas-apotelesmata-170-deigmaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου