Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται τα 1.151 κρούσματα σε όλη τη χώρα -606 στην Αττική, τα 209 στο κέντρο της Αθήνας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει», ξεκαθαρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης © ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, με την Αττική να καταγράφει 606 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Από τους πίνακες του οργανισμού φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη διάδοση του ιού επικεντρώνεται στο κέντρο, όπου καταγράφονται 209 κρούσματα κορωνοϊού. Αυξημένος ο αριθμός κρουσμάτων και στον Βόρειο Τομέα των Αθηνών, με 88 μολύνσεις, ενώ 65 σημειώνονται στο Νότιο Τομέα και 71 στον Πειραιά.

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη μοιάζει να επιστρέφει σε διψήφιο αριθμό μολύνσεων, καταγράφοντας 83 περιστατικά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, και στη συμπρωτεύουσα ο έλεγχος στα λύματα έδειξε αύξηση του ιικού φορτίου κατά 50%.

Συνολικά κατεγράφησαν 1.151 κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, αριθμός παρόμοιος με τη χθεσινή επιδημιολογική εικόνα.

Παράλληλα, στην Αχαΐα φαίνεται πως καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, με τους ειδικούς να έχουν εκφράσει από μέρες την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας στην Πάτρα.

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε αυστηρή προειδοποίηση τήρησης των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού και επαγρύπνηση από την πολιτεία και τους πολίτες προχώρησε λίγο νωρίτερα από τη Βουλή ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προειδοποίησε πως τα ποσοστά των παραλλαγών του ιού είναι υψηλά και αγγίζουν το 40%. Όπως είπε, το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας ήταν διαφορετικό από το πρώτο, καθώς διαπιστώθηκαν και «δικές μας» μεταλλάξεις.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-606-attiki-209-kentro-athina-03-02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου