Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εμβόλιο: Πού έγιναν οι λιγότεροι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Εμβόλιο: Πού έγιναν οι λιγότεροι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Οι περιοχές της Ελλάδας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Μαρία Γλένη

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς, για το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας, ο εμβολιασμός προχωρά με πολύ αργούς σε σχέση με τον μέσο όρο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους η χώρα μας ξεπέρασε τους 12.080.000 εμβολιασμούς.
Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι:

Αρκαδία, Σέρρες, Ξάνθη, Ηλεία, Πέλλα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία και Κιλκίς. Σε αυτές τις περιοχές θα αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Εμβόλιο: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμούν να κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση υπό την προϋπόθεση ότι έχει παρέλθει ένα διάστημα έξι μηνών από τη δεύτερη δόση.

Επίσης ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η χώρα μας έχει προγραμματιστεί να λάβει φέτος 27,576 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της CoViD -19

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει δωρήσει 1,54 εκατομμύριο δόσεων AstraZeneca σε δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Αλβανία, τα Σκόπια, η Βοσνία, η Λιβύη, η Κένυα και η Αίγυπτος.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου