Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Νοσοκομείο Ρίου: Νοσηλεύονται 4 παιδιά με κορονοϊό

Στην κλινική κορονοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονταν 30 ασθενείς και στη ΜΕΘ 7. Στην κλινική του «Αγίου Ανδρέα» τα περιστατικά ήταν 27 και στη ΜΕΘ 5.Σε αναλόγως καλά επίπεδα κυμαίνεται ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Αχαΐας. Μελανό σημείο, ότι έφθασαν τα 4 τα παιδιατρικά περιστατικά που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ.

Κατά λοιπά, στην κλινική κορονοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονταν 30 ασθενείς και στη ΜΕΘ 7. Στην κλινική του «Αγίου Ανδρέα» τα περιστατικά ήταν 27 και στη ΜΕΘ 5.

Η νύχτα… δεν παίρνει είδηση από τον ιό

Παρασκευή και Σάββατο τα κλαμπ της Πάτρας ήταν… sold out! Kαι μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το «sold out» είχε διάρκεια… μέχρι τις 7 το πρωί! Οι εκφράσεις «το αδιαχώρητο», «πατείς με πατώ σε», «δεν έπεφτε καρφίτσα» δεν μπορούν να περιγράψουν επακριβώς αυτό που επικρατούσε σε τουλάχιστον 4 από τα πιο δημοφιλή στη νεολαία κλαμπ της πόλης. Όπως μας μετέφεραν θαμώνες, στην είσοδο γινόταν έλεγχος για το αν ήταν εμβολιασμένοι ή είχαν νοσήσει, γενικότερα ότι προβλέπει ο νόμος. Άλλοι πάντως επεσήμαναν «χαριτολογώντας» πως αν ήταν εμβολιασμένοι, όλοι όσοι το διήμερο διασκέδασαν στα κλαμπ και τα καφέ της πόλης, τότε η Πάτρα θα είχε… υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμένων! Το βέβαιο είναι ότι ακόμη και αν όλοι οι θαμώνες ήταν εμβολιασμένοι, δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας σε κανέναν από τους συγκεκριμένους χώρους! Η «απόσταση» ήταν στα… 2 εκατοστά (και όχι στα 2 μέτρα), ενώ κανείς φυσικά δεν φορούσε μάσκα.

Όπως φαίνεται οι πελάτες θα δείχνουν τα απαραίτητα έγγραφα για να μπουν σε εσωτερικό χώρο, χωρίς να δείχνουν ταυτότητα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ και στα κλειστά κέντρα διασκέδασης και καφέ της Πάτρας, ισχύουν τα εξής:

Στα κέντρα διασκέδασης ανοιχτοί ή κλειστοί χώροι μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι.
‘Ολοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα) θα λειτουργούν με 85% πληρότητα μόνο για εμβολιασμένους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά!

75% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους

70% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους

65% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο μόνο ως αμιγείς χώροι, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο προβλέπεται:

Μέγιστη πληρότητα 85% της αναγραφόμενης στην άδεια λειτουργίας
Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

Αμφότεροι ανοικτοί και κλειστοί χώροι λειτουργούν με τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:
– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

-Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

-Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι

-Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου