Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Πλεύρης από ΔΕΘ: Στον εισαγγελέα όσοι διακινούν fake news – Τι είπε για το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Πλεύρης από ΔΕΘ: Στον εισαγγελέα όσοι διακινούν fake news – Τι είπε για το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Έρχονται νομικές κυρώσεις για όσους διακινούν fake news.

HR

«Η πανδημία μας διδάσκει ότι τα χρήματα, τα οποία επενδύονται στην υγεία μας, βοηθούν και την υγεία του πολίτη, αλλά δίνουν και μια αναπτυξιακή προοπτική», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας στην 85η ΔΕΘ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν δράσεις κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος το οποίο, όπως είπε, στην κυριολεξία εξαπατά τους ανθρώπους και τους οδηγεί με λανθασμένες πληροφορίες να κινδυνεύει η υγεία τους. «Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα και δεν θα μπούμε σε καμία διαπραγμάτευση γι’ αυτό το αγαθό. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση στον κόσμο για τα fake news τα οποία διακινούνται. Αλλά από εκεί και πέρα, ορισμένες πράξεις είναι πράξεις που πρέπει να πηγαίνουν απευθείας στις εισαγγελικές αρχές και να κρίνονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πλεύρης από ΔΕΘ: Έρχονται νέες κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ

Χαρακτηρίζοντας την πανδημία ως «δυναμικό φαινόμενο», υπογράμμισε ότι, για την αντιμετώπισή της, ο σχεδιασμός προβλέπει να προστίθενται κλίνες νοσηλείας και εντατικής θεραπείας στις ήδη υπάρχουσες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Και προσέθεσε: «Αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη χρονιά πολύ μεγάλες δυσκολίες. Πλέον, είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Όπου χρειαστεί, ανοίγουμε παραπάνω κλίνες. Ο αριθμός είναι επαρκής, αλλά το σημαντικό που πρέπει να πούμε είναι ότι το 90% των συμπολιτών μας, που είναι στις κλίνες ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Και αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα: ‘Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, πέρα από το τείχος ανοσίας, όσοι νοσούσαν από τους εμβολιασμένους θα είχαν πολύ λιγότερες νοσηλείες και πολύ λιγότερες νοσηλείες σε κλίνες ΜΕΘ’. Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή, να υπάρχουν άνθρωποι που μετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και δεν μπορούν να δουν ότι μόλις το 10% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι από το 67% των εμβολιασμένων ανθρώπων και το 90% που βρίσκονται στη ΜΕΘ, και που δυστυχώς πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν, είναι από το 33% των ανεμβολίαστων»

Πλεύρης από ΔΕΘ: Τι είπε για τα σχολεία

Ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει να παραμείνουν ανοιχτά. «Έχουμε συνεχή τεστ, μάσκες, παροτρύνουμε στον εμβολιασμό τα παιδιά 12 με 17. Θεωρούμε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός διασφαλίζει και το άνοιγμα των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών και, σε κάθε περίπτωση, έχουμε και τον πλήρη σχεδιασμό, όταν χρειαστούν και αν χρειαστούν νοσηλείες, ώστε να τις αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο υπουργός ΥγείαςΕιδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου