Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: 4.026 νέα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους 4-18 ετών – Νέα στοιχεία

Κορονοϊός: 4.026 νέα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους 4-18 ετών – Νέα στοιχεία

Στο σύνολο του πληθυσμού αποτελούν πλέον το 29%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ

HR

Στο 13,12% υπολογίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νέους ηλικίας από τεσσάρων έως 18 ετών την τελευταία εβδομάδα, καθώς καταγράφηκαν 4.026 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Την πρώτη εβδομάδα που άνοιξαν τα σχολεία, το αντίστοιχο ποσοστό αύξηση ήταν 14% και είχαν καταγραφεί 3.559 νέα περιστατικά.

Το νέο ποσοστό ανέρχεται στο 29%του εβδομαδιαίου μέσου όρου κρουσμάτων στη χώρα. Από τα επιδημιολογικά δεδομένα του καλοκαιριού, είχε φανεί ότι η μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα είναι αυξημένη στις νεαρές ηλικίες, ανεξάρτητα από τη λειτουργία των σχολείων.

Η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στα παιδιά το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αναμενόμενη, καθώς όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες:

Ο ιός πλήττει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, επομένως κατ’ εξοχήν τις ηλικίες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (παιδιά έως 12 ετών) και τις ομάδες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών, οι οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν στο σύστημα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ήτοι 12-17 ετών

Υπάρχει κατακόρυφη αύξηση εργαστηριακών αλλά και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους μαθητές.

Δηλαδή, ενώ το καλοκαίρι δεν γινόταν συστηματικός έλεγχος νόσησης στα παιδιά, σήμερα έχουμε τακτικούς, συστηματικούς ελέγχους σε περισσότερα από 1,2 εκατομμύριο άτομα, γεγονός που θα αναδείξει ασυμπτωματικά κρούσματα που μέχρι σήμερα δεν θα εντοπίζονταν.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου