Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

22 9 2021 Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Οργάνου - Διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562, ΤΗΛ.2111825400

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Αθήνα, 22/09/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Χθες αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωση που δημοσιεύει τα ποσοστά του claw back ανά είδος εξέτασης για τον μήνα Ιούνιο, όπως διαμορφώθηκαν με βάση την υποβληθείσα δαπάνη για αυτόν τον μήνα, σε σχέση με την προϋπολογισθείσα.

Δεν υπήρξε καμία αναστολή από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., γι’ αυτά τα απαράδεκτα ποσοστά επιστροφής που ζητάνε, που στην πλειοψηφία των εξετάσεων, αυτή η επιστροφή φτάνει στο 46%!!!

Αυτά τα ποσοστά αν αθροιστούν με το claw back του 2013-2019, το αναμενόμενο claw back του 2020 και συνυπολογίζοντας και την παρακράτηση φόρου, θα παρακρατείται τελικώς πάνω από το 60% της μηνιαίας υποβολής.

Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι είναι δυνατόν να επιβιώσουν οι φορείς Π.Φ.Υ. με αυτές τις παρακρατήσεις;

Μάλλον παρεξηγήθηκε ο ήπιος τόνος που οι φορείς χρησιμοποιούν και οι Διοικούντες νομίζουν ότι είμαστε ανίσχυροι ή ότι το πρόβλημα του claw back, δεν είναι πρόβλημα. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες από τα μέλη μας είναι ότι οι υπογράφοντες αντιμετωπίζαμε με υπομονή τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι δείγμα αδυναμίας, αλλά ευσυνειδησίας για τις στιγμές δυσκολίας που περνάει η χώρα μας. Στηρίξαμε όσο κανείς άλλος τη Δημόσια Υγεία και εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και εν μέσω πανδημίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε τη ληστεία που συνεχίζεται.

Η πανδημία ανέδειξε το πόσο σημαντική είναι η Υγεία παγκοσμίως. Οι μόνοι που μάλλον δεν το αντιλήφθηκαν είναι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και προφανώς γι’ αυτό ¨αποζημιώνουν¨ τους παρόχους υγείας με αυτό το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αφενός μεν προτρέπουμε τα μέλη των Ενώσεων μας να διαμαρτυρηθούν με κάθε πρόσφορο μέσο (e-mail, τηλέφωνα και φαξ) στους καθ’ ύλην αρμοδίους, μήπως και αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και αφετέρου δε, σας ενημερώνουμε ότι θα συντονιστούν οι απαραίτητες ενέργειες για συνέντευξη τύπου και κινητοποιήσεις εντός του μήνα.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η πλήρης κατάργηση του claw back.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ           Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ             Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

15 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΧΡΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ....ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ 2500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ....ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απάντηση του χρΕΟΠΥΥ είναι να βάλει .....ποιοτικά κριτήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς κύριοι μας πουλήσατε πολλες φορές και δεν σας εμπιστευομαστε πια. Είμαι ιδιωτης Βιοπαθολόγος στην επαρχια,και με τα ανοιξε-κλεισε που είχαμε ,γινομασταν ρεζιλι στον κόσμο,γιατι εμάς μας ξερουν με το μικρό μας όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΤΟ MAIL ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΛΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ.ΕΟΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΒΑΡΑ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12,D,κλπ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ????????????ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε λίγο τα ίδια λέτε Θα θα θα
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΚΑ RAPIDAΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΔΥΜΑΜΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ Ο Κ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...
    ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ...
    ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?

    ΚΑΤΑΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν εοπυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα δείτε ότι στο τέλος θα σας βγάλουν και κλέφτες συνάδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντρέπομαι συνάδελφοι γιατί μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας είμαστε όλοι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!! Δείτε τι γίνεται με τα rapid test 10 ευρώ διατίμηση το κράτος εμείς 8, 7,6 15 τα δύο κ πάει λέγοντας μην γκρινιάζουμε λοιπόν καλά μας κάνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 5,4,0.ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ Κ,,,,,Ο ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.

      Διαγραφή
  13. Σταματηστε τις διαμαρτυριες και πληρωστε αυτα που σας αναλογουν κυριοι των διαγνωστικων .Να εφαρμοσθει ο νομος του κρατους 'η κοψτε τις συμβασεις που τοσο σας ενοχλουν .Επιτελους κα Μαστορακου ,βαρεθηκαμε τοσον καιρο τις κλαψες τους για ενα κατα βαση δικαιο μετρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ -ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ CLAWBACK KAI TΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ,ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ,ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.)ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ:THN ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ.ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ....ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ..ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ????ΠΟΙΟΣ ,ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ CLAWBACK ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ,40%??????ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ -ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ-ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΤΛ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ???ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ???ΜΟΝΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ??? ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ PSA,ΦΥΛΛΙΚΟ ,D3,B12 ΣΕ 90 ,70,60,40,30 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1-2 ΜΗΝΩΝ KAI H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΓΡΑΨΩ???ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ :ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ Δ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ CLAWBACK KAI ΤΗΝ ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 40-50 ΟΣΟ ΦΤΑΣΕΙ???ΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ RAPID ,KATΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ?????ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ!!!!!!! (ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ,ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΚΟΨΕΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή