Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ν. Αγρινίου: Περισσότεροι από 250 ιατροί θα δώσουν κατάθεση για συνταγογραφήσεις στα ΤΕΠ

Συντάκτης:
Virus

Την πόρτα των εισαγγελικών αρχών καλούνται να ανοίξουν περισσότεροι από 250 ιατροί που υπηρέτησαν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγρινίου τη τελευταία πενταετία για συνταγογραφήσεις. Μέχρι πρόσφατα το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν διέθετε σύστημα ηλεκτρονικών συνταγογραφήσεων.

Πηγή του κακού σε αυτή την απίστευτη ιστορία φαίνεται πως ήταν η έλλειψη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο εγκαταστάθηκε με την παρούσα διοίκηση. Οι ιατροί έπρεπε να γράψουν εξετάσεις σε κάποιες περιπτώσεις άμεσα, αλλά έπρεπε να το κάνουν χειρόγραφα. Επίσης, το νοσοκομείο έως πρόσφατα δεν είχε διοικητικό υπάλληλο για να καταχωρήσει τις συνταγές στο σύστημα του νοσοκομείου.

Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει εξετάσεις που δεν έχουν συνταγογραφηθεί ηλεκτρονικά. Συνεπώς, ο προηγούμενος διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μιχάλης, φέρεται είχε να κάνει προφορική καταγγελία στους Επιθεωρητές Υγείας για το ενδεχόμενο να χάνονται έσοδα της υγειονομικής μονάδας. Σύμφωνα με πηγές του agrinionews.gr έχει ζητηθεί ένορκη διοικητική εξέταση από τα αρμόδια όργανα, την οποία ανέλαβε ο διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Σπύρος Δερδεμέζης. Σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας φαίνονται να ευθύνονται ιατροί που εργάστηκαν στα ΤΕΠ. Η εισαγγελική έρευνα τώρα καλείται να ρίξει φως στην υπόθεση που εμπλέκει 250 και πλέον ιατρούς, που βρήκαν τον μπελά τους, ενώ οι περισσότεροι προσπαθούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών με όσα μέσα διέθεταν.

5 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε μάγκες του ΕΟΠΥΥ...συνεχίστε το καταστροφικό σας έργο μέχρι να μην μείνει κανένασ γιατρόσ στην Ελλάδα. Γιατί πρέπει να είσαι πολύ κόπανος μετά από 24 χρόνια σπουδών να είσαι και κερατάς και δαρμένος από τους καρεκλοκένταυρους του ΕΟΠΥΥ και τα κομματόσκυλα του κυρίου Μιχαλάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε τώρα σε αυτούς τους γιατρούς να αναφέρεις.. και να δώσεις κίνητρο να ξανά συνεργαστούν με το ΕΣΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τόσα χρόνια και δεν είχαν ηλεκτρονική συνταγογράφηση !!. Πολύ προοδευτικό το Αγρίνιο ! Και οι διοικητικοί άριστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι περισσότεροι είναι αγροτικοί και ειδικευόμενοι!!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλο ένα κίνητρο για να .....γυρίσουν οι ιατροί από το εξωτερικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή