Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Η Μίνα Γκάγκα αποχώρησε από το Νοσοκομείο Σωτηρία- Πλέον είναι μέλος επιτροπής του ΠΟΥ

Συντάκτης: Virus

Η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το νοσοκομείο Σωτηρία. Στο εξής η κ. Γκάγκα θα έχει άλλες υποχρώσεις ως εκλεγμένο μέλος του steering committee του ΠΟΥ.

Διαγράφοντας πορεία 30 χρόνων στο ΕΣΥ, η κ.Γκάγκα αναφέρθηκε στην αποχώρησή της σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας οτι θα λάβει μέρος στην ετήσια συνάντηση του ΠΟΥ, ως εκλεγμένο μέλος του steering committee. Με αναφορά στην αρχή της καριέρας της ως ειδικευόμενη, «μετά επιμελήτρια, στη συνέχεια λέκτορας, επίκουρη καθηγήτρια και τέλος συντονίστρια διευθύντρια και παράλληλα διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, πάντα στο νοσοκομείο Σωτηρία, ολοκληρώνω με περηφάνια αυτό το κύκλο» σημείωσε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. 

Στο έργο της μαζί με τους συναδέλφους και συγκεκριμένα στην φροντίδα των ασθενών αλλά και τη βελτίωση του νοσοκομείου έκανε ιδιαίτερη μνεία η κ. Γκάγκα σχολιάζοντας «δημιουργήσαμε μια εξαιρετική κλινική και ένα πρότυπο βρογχολογικό εργαστήριο, φέραμε νέες τεχνικές, εκπαιδεύσαμε φοιτητές και εκατοντάδες νέους γιατρούς στη πνευμονολογία. Ήμασταν πάντα στη πρώτη γραμμή για κάθε πρόβλημα αναπνευστικό, από τα χρόνια νοσήματα και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού ως το καρκίνο του πνεύμονα, παρέχοντας διάγνωση, θεραπεία και υποστήριξη». Ακόμη, η κ. Γκάγκα εστίασε στην έρευνα για νέα φάρμακα, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με μεγάλα νοσοκομειακά και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, ενώ υπενθύμισε ότι «ήμασταν πρώτη γραμμή στον covid, από τη πρώτη μέρα της πανδημίας».

Η ίδια υποστήριξε ότι το νοσοκομείο διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα ιατρών και έναν ικανότατο νέο συντονιστή διευθυντή και διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας. «Εύχομαι σε όλη την ομάδα μου και σε όλο το νοσοκομείο να συνεχίσουν την ίδια δυναμική πορεία και την προσφορά στους αρρώστους και τους δικούς τους» ευχήθηκε η κ. Γκάγκα, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ως γιατρός.

3 σχόλια:

  1. Όλα τα καλά παιδιά στην πανδημία επιβραβέβονται για τις υπηρεσίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεπούλημα ενός συναδέλφου
    Και το ΕΣΥ πεθαίνει μαζί με προσωπικό και ασθενείς
    Εύγε Γκαγκα α

    ΑπάντησηΔιαγραφή