Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Θεμιστοκλέους: Οι πέντε άξονες μεταρρύθμισης του ΕΣΥ

Συντάκτης: Virus

Σε πέντε άξονες κινείται η «αναγέννηση» του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Έμφαση δίνεται στον εκσυγχρονισμό με την υιοθέτηση ασθενοκεντρικής προσέγγισης, την εφαρμογή εξατομικευμένων θεραπειών και τη λειτουργία εξειδικευμένων τμημάτων.

Κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece» ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε σε πέντε πυλώνες που αποτελούν τη βάση για την μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ:Ενίσχυση προσωπικού: Νέο προσωπικό προστίθεται και θα κατανεμηθεί στις δομές ορθολογικά. Για την επόμενη χρονιά δρομολογούνται περισσότερες από τις 10.000 προσλήψεις όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.

Σύμπραξη δυνάμεων: Αξιοποιούνται διοικητικά και οργανωτικά όλους τους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.
Κτιριακή αναβάθμιση. Σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν κτιριακές παρεμβάσεις σε περίπου 80 νοσοκομεία με περισσότερα από 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και από δωρεές.
Αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού. Την επόμενη διετία θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων, θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του ψηφιακού φακέλου και παράλληλα ψηφιοποιείται η λίστα των χειρουργείων.
Βελτίωση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα λειτουργήσουν υπηρεσίες εντός των νοσοκομείων, τη μείωση αναμονής, την μείωση και αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κ.ά.

7 σχόλια:

  1. Ο κος υφυπουργος προφανως βρισκεται σε αλλο συμπαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξονες και πυλώνες μάντολες. Ρίξτε χρήμα άφθονο στα μπετά και μετά ψάξτε για γιατρούς που θα έχουν φύγει από το Ελλάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το γεγονός ότι οι ικανοί και άξιοι ιατροί πάνε ιδιωτικά η εξωτερικό,γυρίζοντας την πλάτη στο ΕΣΥ λόγω άθλιων μισθών και συνθηκών εργασίας, δεν βλέπω να απασχολεί κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, θυμόμαστε τον «άριστο» κο Υφυπουργό όσο εργαζόταν στο Αγία Σοφία, και τα προσόντα με τα οποία κατέλαβε διοικητική θέση. Γελάει ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΝΑΙ !!!!!!!!!!! ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΝΑΙ!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ??????
    ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!!!! !!!!!!!!!!!!! ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ?????????????
    ΟΤΑΝ Ο ΕΟΠΥΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΞΑΝΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ........ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας και μοναδικός άξονας:Διάλυση του ΕΣΥ,διατηρώντας το ως ένα χαμηλού επιπέδου συστήματος υγειας και ο ιδιωτικός τομέας ως μοναδική αξιόπιστη επιλογή.Αυτα παθαίνεις ελληνικέ λαέ όταν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ανταμείβονται με άθλιους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ελλειψη ικανοτητων και σοβαροτητας παγιο προβλημα στο υπυγ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή