Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Ποιες άμεσες αλλαγές προωθεί ο Χρυσοχοΐδης στο ΕΣΥ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Υπουργείο Υγείας: Ποιες άμεσες αλλαγές προωθεί ο Χρυσοχοΐδης στο ΕΣΥ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τι ετοιμάζεται να αλλάξει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ΕΣΥ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μαρία Γλένη HR

Άμεσες αλλαγές στα νοσοκομεία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να αλλάξει άρδην η εικόνα των πολιτών για το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η οδηγία που δόθηκε από το Μαξίμου είναι να επισπευσθούν οι όποιες αλλαγές και βελτιώσεις, καθώς οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν αρνητική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ γεγονός που πλήττει το προφίλ της κυβέρνησης.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε ανακοινώσεις για τις αλλαγές στα νοσοκομεία, που θα περιλαμβάνουν νέα τμήματα και νέες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα μονάδες για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών και των τραυμάτων.

Έτσι οι συνολικότερες τροποποιήσεις που θα γίνουν στο ΕΣΥ αναμένονται προς το τέλος του χρόνου με ένα νέο ενιαίο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αλλαγές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στις εφημερίες κ.α.

Μέχρι τότε όμως τα δημόσια νοσοκομεία ειδικά της πρωτεύουσας θα «πνίγονται» από την γενικότερη αποδιοργάνωση, την αταξία, τα ράντζα αλλά και τις ουρές αναμονής.

Μεγάλος ασθενής η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Πάντως η εικόνα των νοσοκομείων δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν οργανωθεί το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ένα σύστημα που βρίθει προβλημάτων αλλά και ελλείψεων προσωπικού.

Ωστόσο οι αλλαγές έχουν “παγώσει” όπως εξάλλου και ο προσωπικός γιατρός που σήμερα καλύπτει μόνο τον μισό πληθυσμό, ενώ δεν έχει ακόμη εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για να απευθύνονται πρώτα σε εκείνον πριν φτάσουν σε νοσοκομείο.

Οι αλλαγές που έχουν υποτυπωδώς ανακοινωθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προς ώρας είναι μόνο στα χαρτιά, ενώ το υπουργείο Υγείας προχωρά σε ορισμένα «φρεσκαρίσματα» στα Κέντρα Υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που προβλέπει ανακαινίσεις και βελτιώσεις.

4 σχόλια:

  1. Απο εξαγγελιες χορτασαμε ,τιποτε επι της ουσιας μην περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι και συ βιαστικός. Αύριο μεθαύριο θα δεις που όλα θα αλλάξουν :)

      Διαγραφή
  2. Η καλύτερη άμεση αλλαγή που πρέπει να προτείνει ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι να αλλάξει ο Υπουργός Υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμεσα.....γιατρός στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο ελληνοζωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή