Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται πακέτο κινήτρων για να πάνε οι γιατροί στα νησιά – Τι ανακοίνωσε

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται πακέτο κινήτρων για να πάνε οι γιατροί στα νησιά – Τι ανακοίνωσε

Τι σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να στελεχωθούν με γιατρούς τα νησιά

HR

Νέο πακέτο κινήτρων για να μεταβούν οι γιατροί στα νησιά και τις άγονες περιοχές που στενάζουν από τις τραγικές ελλείψεις, σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Real FM πολύ σύντομα θα υπάρξει ένα πακέτο που θα αναφέρεται στις άγονες περιοχές, στις δυσπρόσιτες όπως είναι τα νησιά και τις άγονες ειδικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι μέσα μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη νησιωτική Ελλάδα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια καθώς οι γιατροί αποφεύγουν να μεταβούν για εργασία σε απομακρυσμένες περιοχές για πολλούς λόγους.

Εξάλλου και τα οικονομικά κίνητρα που έδωσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν κατέστη δυνατό να προσελκύσει τους γιατρούς.

Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης για τον Προσωπικό γιατρό

Ερωτηθείς σχετικά με τον προσωπικό γιατρό δήλωσε πώς είναι μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, για να εναρμονιστεί η χώρα με την προσπάθεια που γίνεται σε όλη την Ευρώπη ούτως ώστε ο καθένας από εμάς σε κάποιον να αναφέρεται, έστω στο πρώτο βήμα που κάνει όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα της υγείας του ή όταν θέλει να κάνει κάποιες εξετάσεις σε τακτική, ετήσια ή όποια άλλη βάση.

Προσεχώς οι αποφάσεις για τις αυξήσεις στις αμοιβές των υγειονομικών

Για τις οικονομικές απολαβές των υγειονομικών ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι για να είμαστε δίκαιοι ασφαλώς υπάρχουν θέματα των μισθών των γιατρών και των νοσηλευτών, υπάρχουν ζητήματα. Και αυτά ήδη έχουν αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό, έχουν δοθεί κάποιες αυξήσεις αλλά θα το δούμε προσεχώς και θα πάρει ο πρωθυπουργός πρωτίστως τις αποφάσεις του.

8 σχόλια:

  1. Τωρα σοβαρα ,αφου λεφτα δεν υπαρχουν για τους γιατρους ,θα πανε αυτοι στα νησια ετσι ? Ειναι δειγματα σοβαρου υπουργου αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάθε ιατρό θα δίνεται άμεσα πλασικό λουκούμι, δύο χάντρες χρώματος ΠΑΣΟΚ και ένα καθρεφτάκι μπλε. Τρέξτε να προλάβετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν τα κίνητρα θα είναι :1ον Κότερο με προσωπικό και σεφ που θα πληρώνονται από το το Κονδύλη του Εοπυυ για τους εργαστηριακούς γιατρούς
    2ον Βίλα προσωπική επιλογή του γιατρού στο εκάστοτε νησί το ενοίκιο του οποίου θα καταβάλετε από από τον ιδιο κωδικό όπως προαναφέρθηκε
    3ον Αυτοκίνητο με leasing (τζίπ μεγάλου κυβισμού )για τα σκληροτράχηλα σοκάκια του νησιού
    Μισθός 150000 ευρώ το χρόνο με 100%clawback και relate κάθε μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Σοφία Βεργκαρα για νοσηλεύτρια μην το ξεχνάς Συναδελφε

      Διαγραφή
  4. απο τα λεγομενα του υπουργου...ο Π.Ι δεν κανει διαγνωση,δεν προχωραει σε εξετασεις παρα μονο παρακολουθει οσους ειναι εγγεγραμμενοι σε αυτον.Τα λογια πιστευω περισευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο υπυγ καθε προηγουμενος υπουργος και καλυτερα .Που εισαι Παύλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θάλασσα θέλετε και θάλασσα θα σας φέρουμε.....δείτε άλλωστε πως πληρώνουμε εργαστηριακούς και ΕΟΠΥΥδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή